fbpx

Supă-cremă de spanac

supă-cremă de spanac

Este pentru prima dată când am făcut această supă-cremă de spanac și a fost o surpriză foarte plăcută. Foarte fină, cu gust delicat, dar bogat, poate datorită smântânii mai grase pe care am folosit-o, dar și a untului. Așa că vă arătăm în rețeta video de mai jos cum am făcut noi, poate vă facem poftă!

supă-cremă de spanac

Supă-cremă de spanac

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 450 g 450 spanac congelat

  • 2 2 cartofi

  • 1 l 1 apă (sau supă concentrată de legume)

  • 50 g 50 unt

  • 2 2 caței de usturoi

  • 1 1 ceapă

  • 200 g 200 smântână

  • Oregano uscat

  • Brânză de capră

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Topiți untul într-o cratiță și căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugați și cartofii tăiați cuburi potrivit de mari, un praf de sare și îi căliți și pe ei 1-2 minute.
  • Turnați apoi apa sau supa concentrată de legume, un praf de oregano și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
  • Puneți apoi spanacul și mai lăsați să fiarbă 5 minute din clipa în care supa începe să fiarbă.
  • Stingeți focul și pasați bine cu mixerul vertical, cât să obțineți un lichid fin și cremos.
  • Adăugați smântâna (am folosit din cea obișnuită, fermentată, dar o puteți înlocui cu smântână de gătit) și potriviți gustul de sare. Noi am pus și puțin piper, pentru aromă.
  • Am mâncat supa-cremă de spanac cu brânză de capră sfărâmată deasupra și ne-a plăcut mult combinația. Merge bine și cu crutoane.

Rețetă video

Tags: