fbpx

Supă-cremă de spanac

supă-cremă de spanac

Este pentru prima dată când am făcut această supă-cremă de spanac și a fost o surpriză foarte plăcută. Foarte fină, cu gust delicat, dar bogat, poate datorită smântânii mai grase pe care am folosit-o, dar și a untului. Așa că vă arătăm în rețeta video de mai jos cum am făcut noi, poate vă facem poftă!

supă-cremă de spanac

Supă-cremă de spanac

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 450 g spanac congelat

  • 2 cartofi

  • 1 l apă (sau supă concentrată de legume)

  • 50 g unt

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 1 ceapă

  • 200 g smântână

  • Oregano uscat

  • Brânză de capră

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TopiÈ›i untul într-o cratiță È™i căliÈ›i ceapa È™i usturoiul tocate mărunt. AdăugaÈ›i È™i cartofii tăiaÈ›i cuburi potrivit de mari, un praf de sare È™i îi căliÈ›i È™i pe ei 1-2 minute.
  • TurnaÈ›i apoi apa sau supa concentrată de legume, un praf de oregano È™i lăsaÈ›i să fiarbă 15-20 de minute.
  • PuneÈ›i apoi spanacul È™i mai lăsaÈ›i să fiarbă 5 minute din clipa în care supa începe să fiarbă.
  • StingeÈ›i focul È™i pasaÈ›i bine cu mixerul vertical, cât să obÈ›ineÈ›i un lichid fin È™i cremos.
  • AdăugaÈ›i smântâna (am folosit din cea obiÈ™nuită, fermentată, dar o puteÈ›i înlocui cu smântână de gătit) È™i potriviÈ›i gustul de sare. Noi am pus È™i puÈ›in piper, pentru aromă.
  • Am mâncat supa-cremă de spanac cu brânză de capră sfărâmată deasupra È™i ne-a plăcut mult combinaÈ›ia. Merge bine È™i cu crutoane.

Rețetă video

Tags: