Este pentru prima dată când am făcut această supă-cremă de spanac și a fost o surpriză foarte plăcută. Foarte fină, cu gust delicat, dar bogat, poate datorită smântânii mai grase pe care am folosit-o, dar și a untului. Așa că vă arătăm în rețeta video de mai jos cum am făcut noi, poate vă facem poftă!
Supă-cremă de spanac
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
450 g spanac congelat
2 cartofi
1 l apă (sau supă concentrată de legume)
50 g unt
2 caței de usturoi
1 ceapă
200 g smântână
Oregano uscat
Brânză de capră
Sare
Piper
Cum să faceți
- Topiți untul într-o cratiță și căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugați și cartofii tăiați cuburi potrivit de mari, un praf de sare și îi căliți și pe ei 1-2 minute.
- Turnați apoi apa sau supa concentrată de legume, un praf de oregano și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
- Puneți apoi spanacul și mai lăsați să fiarbă 5 minute din clipa în care supa începe să fiarbă.
- Stingeți focul și pasați bine cu mixerul vertical, cât să obțineți un lichid fin și cremos.
- Adăugați smântâna (am folosit din cea obișnuită, fermentată, dar o puteți înlocui cu smântână de gătit) și potriviți gustul de sare. Noi am pus și puțin piper, pentru aromă.
- Am mâncat supa-cremă de spanac cu brânză de capră sfărâmată deasupra și ne-a plăcut mult combinația. Merge bine și cu crutoane.
Rețetă video
Tags: spanac
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete