fbpx

Tartă cu brânză și sparanghel

tartă cu brânză și sparanghel

Se spune despre sparanghel că are gust fantastic şi calități nemaipomenite pentru sănătate. Legenda spune că a fost chiar preferatul regilor francezi, motiv pentru care a fost numit „hrana regilor”. Pofticioși din fire, l-am gătit și noi, așa că vă lăsăm rețeta de tartă cu brânză și sparanghel. După ce-am și mâncat-o, mai spunem doar atât, ”Vive la France!”

tartă cu brânză și sparanghel

Tartă cu brânză și sparanghel

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • 1 aluat fraged (sau vezi rețeta aici)

  • 1 legătură de sparanghel (tije subțiri)

  • 300 g brânză telemea (dar puteți folosi și o cremă de brânză, dacă vă place)

  • 100 g parmezan

  • 200 ml smântână pentru gătit

  • 3 ouă

  • 1 cațel de usturoi

  • 2 fire de ceapă verde (foarte tânără)

  • 4 felii de șuncă slabă

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Întindeți aluatul în tava de copt (noi am folosit una cu diametrul de 26 cm), acoperiți-l cu o folie și puneți deasupra boabe de orez sau de fasole. Coaceți ”în orb”, la 200 de grade, pentru 10-15 minute, îndepărtați folia și mai coaceți 10 minute.
  • Între timp, curățați tijele de sparanghel, de la jumătate spre bază, cu peelerul de legume. Tăiați-le în bucăți potrivite (în 2 sau 3).
  • Radeți brânzeturile într-un castron, puneți smântâna, ouăle bătute, șunca tăiată cubulețe, sare și piper. Amestecați.
  • Turnați amestecul în coaja de tartă, puneți deasupra sparanghelul.
  • Dați la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până ce compoziția se încheagă și capătă o culoare ușor arămie.
Tags: