Se spune despre sparanghel că are gust fantastic şi calități nemaipomenite pentru sănătate. Legenda spune că a fost chiar preferatul regilor francezi, motiv pentru care a fost numit „hrana regilor”. Pofticioși din fire, l-am gătit și noi, așa că vă lăsăm rețeta de tartă cu brânză și sparanghel. După ce-am și mâncat-o, mai spunem doar atât, ”Vive la France!”
Tartă cu brânză și sparanghel
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
1
hourTimp total
1
hour15
minutesIngrediente
1 aluat fraged (sau vezi rețeta aici)
1 legătură de sparanghel (tije subțiri)
300 g brânză telemea (dar puteți folosi și o cremă de brânză, dacă vă place)
100 g parmezan
200 ml smântână pentru gătit
3 ouă
1 cațel de usturoi
2 fire de ceapă verde (foarte tânără)
4 felii de șuncă slabă
Sare
Piper
Cum să faceți
- Întindeți aluatul în tava de copt (noi am folosit una cu diametrul de 26 cm), acoperiți-l cu o folie și puneți deasupra boabe de orez sau de fasole. Coaceți ”în orb”, la 200 de grade, pentru 10-15 minute, îndepărtați folia și mai coaceți 10 minute.
- Între timp, curățați tijele de sparanghel, de la jumătate spre bază, cu peelerul de legume. Tăiați-le în bucăți potrivite (în 2 sau 3).
- Radeți brânzeturile într-un castron, puneți smântâna, ouăle bătute, șunca tăiată cubulețe, sare și piper. Amestecați.
- Turnați amestecul în coaja de tartă, puneți deasupra sparanghelul.
- Dați la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până ce compoziția se încheagă și capătă o culoare ușor arămie.
Tags: brânzăsparanghel
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini