
Ficatul de vită este o sursă importantă de vitaminele A, B9 (acid folic) și B12, conține fosfor și fier. Este un ingredient sățios, gustos și, cu toate acestea nu îl mâncăm foarte des. Dacă vreți să-l pregătiți pentru o masă rapidă, nu vă va lua mai mult de 30 de minute s-o pregătiți, vă lăsăm mai jos rețeta pentru tocană de ficat cu sos de ceapă. Foarte bună a mai fost!

Tocană de ficat cu sos de ceapă
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
450 g de ficat de vită/vițel, feliat
4 lingurițe cu vârf de făină simplă
20 g unt
1 lingură de ulei de floarea-soarelui
2 cepe potrivite, tăiate julien
60 g bacon
500 ml supă de legume/vită
2 linguri de suc de roșii
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți 2 lingurițe de făină într-un castronel, un praf de sare și piper și amestecați. Tăvăliți bucățile de ficat prin amestecul făinos.
- Rumeniți-le apoi într-o tigaie în care ați încins uleiul cu jumătate din unt. Nu le țineți mai mult de 2 minute pe fiecare parte. Nu trebuie să se gătească în întregime. Le scoateți apoi pe o farfurie.
- În grăsimea rămasă puneți și restul de unt și gătiți ceapa până devine translucidă. Adăugați atunci baconul tăiat cubulețe și mai țineți pe foc aproximativ 4-5 minute.
- Presărați deasupra făina rămasă (cele 2 lingurițe) și amestecați bine. Turnați supa de legume (sau apă) și sucul de roșii, reduceți focul și gătiți până ce sosul se îngroașă. Adăugați bucățile de ficat și lăsați să fiarbă 2-3 minute. La final, potriviți gustul de sare și piper.
- Noi am mâncat tocana de ficat cu sos de ceapă alături de piure de cartofi, dar și legumele sotate sau orezul sunt garnituri foarte potrivite și gustoase.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete