fbpx

Tocană de ficat cu sos de ceapă

tocană de ficat cu sos de ceapă

Ficatul de vită este o sursă importantă de vitaminele A, B9 (acid folic) și B12, conține fosfor și fier. Este un ingredient sățios, gustos și, cu toate acestea nu îl mâncăm foarte des. Dacă vreți să-l pregătiți pentru o masă rapidă, nu vă va lua mai mult de 30 de minute s-o pregătiți, vă lăsăm mai jos rețeta pentru tocană de ficat cu sos de ceapă. Foarte bună a mai fost!

tocană de ficat cu sos de ceapă

Tocană de ficat cu sos de ceapă

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 450 g de ficat de vită/vițel, feliat

  • 4 lingurițe cu vârf de făină simplă

  • 20 g unt

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui

  • 2 cepe potrivite, tăiate julien

  • 60 g bacon

  • 500 ml supă de legume/vită

  • 2 linguri de suc de roșii

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți 2 lingurițe de făină într-un castronel, un praf de sare și piper și amestecați. Tăvăliți bucățile de ficat prin amestecul făinos.
  • Rumeniți-le apoi într-o tigaie în care ați încins uleiul cu jumătate din unt. Nu le țineți mai mult de 2 minute pe fiecare parte. Nu trebuie să se gătească în întregime. Le scoateți apoi pe o farfurie.
  • În grăsimea rămasă puneți și restul de unt și gătiți ceapa până devine translucidă. Adăugați atunci baconul tăiat cubulețe și mai țineți pe foc aproximativ 4-5 minute.
  • Presărați deasupra făina rămasă (cele 2 lingurițe) și amestecați bine. Turnați supa de legume (sau apă) și sucul de roșii, reduceți focul și gătiți până ce sosul se îngroașă. Adăugați bucățile de ficat și lăsați să fiarbă 2-3 minute. La final, potriviți gustul de sare și piper.
  • Noi am mâncat tocana de ficat cu sos de ceapă alături de piure de cartofi, dar și legumele sotate sau orezul sunt garnituri foarte potrivite și gustoase.
Tags: