fbpx

Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume

Deloc pretențioasă, rețeta de vinete umplute cu legume este alegerea ideală când vreți să faceți ”curat” în lădițele cu legume din frigider. Mai mult, o puteți adapta în funcție de ingredientele pe care le aveți deja și care vă plac cel mai mult. Este o rețetă simplă, aromată și gustoasă, așa cum vă place!

Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 3 vinete potrivite

  • 1 ceapă

  • 4 caței de usturoi

  • 2 ciuperci

  • 1 dovlecel

  • 1/2 ardei gras roșu

  • 1/2 ardei gras galben (sau verde)

  • 2 roșii

  • Ulei de măsline

  • Pătrunjel verde

  • Parmezan ras (opțional)

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați vinetele în jumătate, pe lungime, și le crestați miezul cu ajutorul unui cuțit (vedeți aici cum am făcut). Cu o lingură, scoateți cubulețele de miez și le puneți deoparte.
  • Într-o tigaie mare încingeți 1-2 linguri de ulei. Căliți ceapa și usturoiul până devin sticloase. Adăugați ciupercile tăiate cubulețe și le gătiți până scade apa pe care o lasă.
  • Puneți apoi dovlecelul și ardeiul gras tăiate potrivit și pulpa de vinete. Le căliți împreună timp de 4-6 minute (se vor mai găti și în cuptor).
  • Adăugați și roșiile tăiate, cimbru, sare și piper. Le gătiți timp de 2 minute.
  • Umpleți cojile de vinete cu amestecul de legume, presărați parmezanul (sau orice altă brânză preferați), le așezați pe o tavă și le coaceți la 200 de grade timp de 20-25 de minute.
  • După ce le scoateți din cuptor, presărați vinetele umplute cu legume cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Sfaturi

Tags: