Deloc pretențioasă, rețeta de vinete umplute cu legume este alegerea ideală când vreți să faceți ”curat” în lădițele cu legume din frigider. Mai mult, o puteți adapta în funcție de ingredientele pe care le aveți deja și care vă plac cel mai mult. Este o rețetă simplă, aromată și gustoasă, așa cum vă place!
Vinete umplute cu legume
Porții
3
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
3 vinete potrivite
1 ceapă
4 caței de usturoi
2 ciuperci
1 dovlecel
1/2 ardei gras roșu
1/2 ardei gras galben (sau verde)
2 roșii
Ulei de măsline
Pătrunjel verde
Parmezan ras (opțional)
Cimbru
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați vinetele în jumătate, pe lungime, și le crestați miezul cu ajutorul unui cuțit (vedeți aici cum am făcut). Cu o lingură, scoateți cubulețele de miez și le puneți deoparte.
- Într-o tigaie mare încingeți 1-2 linguri de ulei. Căliți ceapa și usturoiul până devin sticloase. Adăugați ciupercile tăiate cubulețe și le gătiți până scade apa pe care o lasă.
- Puneți apoi dovlecelul și ardeiul gras tăiate potrivit și pulpa de vinete. Le căliți împreună timp de 4-6 minute (se vor mai găti și în cuptor).
- Adăugați și roșiile tăiate, cimbru, sare și piper. Le gătiți timp de 2 minute.
- Umpleți cojile de vinete cu amestecul de legume, presărați parmezanul (sau orice altă brânză preferați), le așezați pe o tavă și le coaceți la 200 de grade timp de 20-25 de minute.
- După ce le scoateți din cuptor, presărați vinetele umplute cu legume cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
Sfaturi
- Vă recomandăm să le mâncați cu acest sos de iaurt și feta. N-o să regretați!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete