fbpx

Zucchini gratinați

zucchini gratinați

Dovleceii/zucchini au multe calități, fiind preferați de cei mai mulți dintre noi. Dar mai au un atu, se gătesc foarte ușor și se combină delicios cu brânza. Rețeta pe care am pregătit-o este foarte simplă, iar crusta generoasă de brânzeturi e… o nebunie! Vedeți mai jos rețeta de zucchini gratinați și notați-vă ingredientele! O să vă placă sigur!

zucchini gratinați

Zucchini gratinați

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

1

hour 
Timp total

1

hour 

20

minutes

Ingrediente

  • 3 zucchini

  • 400 ml smântână

  • 150 g cașcaval

  • 150 g brânză de capră

  • 4 ouă

  • Unt pentru uns tava

  • Pesmet

  • Sare

  • Piper

  • Pentru topping
  • 150 g amestec de brânzeturi rase (cheddar, mozzarella, cașcaval)

Cum să faceți

  • Tăiați zucchini/dovleceii în patru, pe lungime, apoi feliați-i.
  • Bateți ouăle cu sare și piper, adăugați cașcavalul ras și brânza sfărâmată, apoi smântâna.
  • Ungeți tava cu puțin unt. Presărați puțin pesmet, adăugați feliile de dovlecei/zucchini și turnați deasupra amestecul de ouă, brânză și smântână.
  • Dați la cuptor, la 180 de grade, 45 de minute.
  • Scoateți tava, presărați deasupra amestecul de brânzeturi rase și mai dați la cuptor, la 200 de grade, cu ventilația pornită, pentru 15 minute, cât să se formeze deasupra o crustă aurie.

Rețetă video

Tags: