fbpx

Cartofi copți cu verdeață și usturoi

  • Home
  • de post
  • Cartofi copÈ›i cu verdeață È™i usturoi
cartofi copți cu verdeață și usturoi

Rețeta asta de cartofi copți cu verdeață și usturoi este atât de simplă, încât ne întrebăm de ce nu am pregătit-o până acum???!!! Că doar ne plac cartofii!
Lăsând gluma la o parte, să știți că rețeta e grozavă, iar cartofii și sosul se combină de milioane! Vedeți cât de ușor am pregătit-o și încercați rețeta negreșit!

cartofi copți cu verdeață și usturoi

Cartofi copți cu verdeață și usturoi

5 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 9 9 cartofi albi

  • 2 2 legături de mărar

  • 2 2 legături de pătrunjel

  • 2 2 caÈ›ei de usturoi

  • 1 1 lamâie

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • ÃŽncingeÈ›i cuptorul la 220 de grade È™i, dacă aveÈ›i cuptor electric, porniÈ›i È™i programul de ventilatie.
  • FierbeÈ›i cartofii, în coajă, în apă cu sare. Dupa 20 de minute, îi incercaÈ›i cu o scobitoare È™i dacă s-au fiert, îi scurgeÈ›i de apă.
  • PuneÈ›i cartofii, È™terÈ™i cu un È™ervet de hârtie, să fie uscaÈ›i, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt È™i îi presaÈ›i uÈ™or cu pasatorul pentru piure.
  • PresaraÈ›i sare È™i piper pe cartofi, turnaÈ›i puÈ›in ulei de măsline.
  • DaÈ›i la cuptor 25 de minute, cât să se rumenească deasupra.
  • ÃŽntre timp, faceÈ›i un sos din pătrunjel, mărar, usturoi, zeamă de lămâie, după gust, sare È™i ulei de măsline, cât să lege ingredientele.
  • ScoateÈ›i cartofii din cuptor È™i puneÈ›i pe fiecare câte 1-2 linguriÈ›e de sos.

Rețetă video

Tags: