fbpx

Cartofi copți cu verdeață și usturoi

cartofi copți cu verdeață și usturoi

Rețeta asta de cartofi copți cu verdeață și usturoi este atât de simplă, încât ne întrebăm de ce nu am pregătit-o până acum???!!! Că doar ne plac cartofii!
Lăsând gluma la o parte, să știți că rețeta e grozavă, iar cartofii și sosul se combină de milioane! Vedeți cât de ușor am pregătit-o și încercați rețeta negreșit!

cartofi copți cu verdeață și usturoi

Cartofi copți cu verdeață și usturoi

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 9 cartofi albi

  • 2 legături de mărar

  • 2 legături de pătrunjel

  • 2 caței de usturoi

  • 1 lamâie

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 220 de grade și, dacă aveți cuptor electric, porniți și programul de ventilatie.
  • Fierbeți cartofii, în coajă, în apă cu sare. Dupa 20 de minute, îi incercați cu o scobitoare și dacă s-au fiert, îi scurgeți de apă.
  • Puneți cartofii, șterși cu un șervet de hârtie, să fie uscați, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi presați ușor cu pasatorul pentru piure.
  • Presarați sare și piper pe cartofi, turnați puțin ulei de măsline.
  • Dați la cuptor 25 de minute, cât să se rumenească deasupra.
  • Între timp, faceți un sos din pătrunjel, mărar, usturoi, zeamă de lămâie, după gust, sare și ulei de măsline, cât să lege ingredientele.
  • Scoateți cartofii din cuptor și puneți pe fiecare câte 1-2 lingurițe de sos.

Rețetă video

Tags: