Rețeta asta de cartofi copți cu verdeață și usturoi este atât de simplă, încât ne întrebăm de ce nu am pregătit-o până acum???!!! Că doar ne plac cartofii!
Lăsând gluma la o parte, să știți că rețeta e grozavă, iar cartofii și sosul se combină de milioane! Vedeți cât de ușor am pregătit-o și încercați rețeta negreșit!
Cartofi copți cu verdeață și usturoi
Porții
3
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
2 legături de mărar
2 legături de pătrunjel
2 caței de usturoi
1 lamâie
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 220 de grade și, dacă aveți cuptor electric, porniți și programul de ventilatie.
- Fierbeți cartofii, în coajă, în apă cu sare. Dupa 20 de minute, îi incercați cu o scobitoare și dacă s-au fiert, îi scurgeți de apă.
- Puneți cartofii, șterși cu un șervet de hârtie, să fie uscați, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi presați ușor cu pasatorul pentru piure.
- Presarați sare și piper pe cartofi, turnați puțin ulei de măsline.
- Dați la cuptor 25 de minute, cât să se rumenească deasupra.
- Între timp, faceți un sos din pătrunjel, mărar, usturoi, zeamă de lămâie, după gust, sare și ulei de măsline, cât să lege ingredientele.
- Scoateți cartofii din cuptor și puneți pe fiecare câte 1-2 lingurițe de sos.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete