Suculente, fragede, potrivit de aromate și cu pielea crocantă, aceste ciocănele de pui la cuptor sunt garanția unei cine pe cinste. În cel mult 10 minute le-ați și dat la cuptor, iar până vor fi gata, aveți timp să faceți și o limonadă sau să răciți o sticlă de vin. Alb, desigur!
Ciocănele de pui la cuptor
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
8 ciocănele de pui (1 cutie, de regulă)
2 linguri de ulei de măsline
- Pentru asezonare
1 linguriță de sare
½ linguriță de piper
3 caței de usturoi (sau o linguriță de pudră de usturoi)
1 1/2 linguriță de paprica afumată (sau dulce)
1/4 linguriță fulgi de chili (opțional)
1 lime (sau ½ lămâie)
Cum să faceți
- Încingeți cuptorul la 220 de grade.
- Ungeți tava de copt cu o lingură de ulei. Ștergeți ciocănele de pui cu un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de umezeală și puneți-le într-un castron.
- Turnați deasupra uleiul rămas și adăugați usturoiul bine zdrobit, zeama de lime (sau lămâie) și celelalte mirodenii. Masați bine carnea cu acest amestec.
- Așezați ciocănelele în tavă, reduceți temperatura la 190 de grade și dați la cuptor pentru 30 de minute. Întoarceți carnea și mai dați la cuptor 10-15 minute.
- Sunt absolut minunate imediat ce le scoateți din cuptor. Le-ați putea alătura un piure și o salată grecească.
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete