fbpx

Ciocănele de pui la cuptor

ciocănele de pui la cuptor

Suculente, fragede, potrivit de aromate și cu pielea crocantă, aceste ciocănele de pui la cuptor sunt garanția unei cine pe cinste. În cel mult 10 minute le-ați și dat la cuptor, iar până vor fi gata, aveți timp să faceți și o limonadă sau să răciți o sticlă de vin. Alb, desigur!

ciocănele de pui la cuptor

Ciocănele de pui la cuptor

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 8 ciocănele de pui (1 cutie, de regulă)

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • Pentru asezonare
  • 1 linguriță de sare

  • ½ linguriță de piper

  • 3 caței de usturoi (sau o linguriță de pudră de usturoi)

  • 1 1/2 linguriță de paprica afumată (sau dulce)

  • 1/4 linguriță fulgi de chili (opțional)

  • 1 lime (sau ½ lămâie)

Cum să faceți

  • Încingeți cuptorul la 220 de grade.
  • Ungeți tava de copt cu o lingură de ulei. Ștergeți ciocănele de pui cu un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de umezeală și puneți-le într-un castron.
  • Turnați deasupra uleiul rămas și adăugați usturoiul bine zdrobit, zeama de lime (sau lămâie) și celelalte mirodenii. Masați bine carnea cu acest amestec.
  • Așezați ciocănelele în tavă, reduceți temperatura la 190 de grade și dați la cuptor pentru 30 de minute. Întoarceți carnea și mai dați la cuptor 10-15 minute.
  • Sunt absolut minunate imediat ce le scoateți din cuptor. Le-ați putea alătura un piure și o salată grecească.
Tags: