fbpx

Rulouri cu ardei copt și brânză de capră

rulouri cu ardei copt și brânză de capră

Aceste rulouri cu ardei copt și brânză de capră pot fi un antreu surprinzător pentru o petrecere, dar la fel de bine ar putea fi chiar următoarea cină în familie. Și dacă nu aveți timp pentru pregătirea aluatului, ați putea să folosiți aluatul pentru pizza sau foitajul proaspăt, pe care le puteți cumpăra de la orice market în drum spre casă.

rulouri cu ardei copt și brânză de capră

Rulouri cu ardei copt și brânză de capră

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

14

rulouri
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

50

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 6 ardei capia (sau ardei gras roÈ™u)

  • 200 g brânză de capră

  • 100 g ketchup sau sos de roÈ™ii

  • Busuioc/oregano proaspăt

  • Smântână (sau iaurt ori lapte bătut)

  • PENTRU ALUAT
  • 450 g făină + extra pentru masa de lucru

  • 25 g drojdie proaspătă

  • 1 linguriță de zahăr tos

  • 1 linguriță de sare

  • 6 linguri ulei de măsline

  • 250 ml apă călduță

  • 1 linguriță de busuioc/oregano uscat

Cum să faceți

  • CerneÈ›i făina È™i sarea într-un castron. Separat, amestecaÈ›i drojdia cu zahărul È™i apoi încorporaÈ›i apa. LăsaÈ›i deoparte 10 minute, cât să se formeze deasupra lichidului o spumă, semn că drojdia este activă (bună de folosit; în caz contrar, aruncaÈ›i amestecul È™i încercaÈ›i altă drojdie).
  • TurnaÈ›i maiaua peste ingredientele uscate, adăugaÈ›i È™i planta aromatică uscată È™i amestecaÈ›i, încorporând treptat uleiul. FrământaÈ›i 10-15 minute, apoi acoperiÈ›i aluatul cu un prosop È™i lăsaÈ›i-l la crescut 30 de minute.
  • ÃŽntre timp, coaceÈ›i ardeii. VedeÈ›i aici cum am făcut noi. Apoi îi curățaÈ›i de coajă È™i seminÈ›e È™i îi puneÈ›i la scurs, într-o sită.
  • După ce aluatul a crescut, îl întindeÈ›i pe masa de lucru pudrată cu făină. ÃŽncercaÈ›i să-l întindeÈ›i uniform, de preferat într-o formă dreptunghiulară.
  • UngeÈ›i aluatul cu ketchup, aÈ™ezaÈ›i deasupra feliile de ardei copt, presăraÈ›i brânza sfărâmată È™i frunzele de busuioc sau de oregano. RulaÈ›i aluatul cu atenÈ›ie, nu foarte strâns, apoi îl tăiaÈ›i felii de 2 cm.
  • AÈ™ezaÈ›i rulourile cu ardei copt È™i brânză de capră pe o tavă tapetată cu hârtie de copt È™i le ungeÈ›i cu smântână ori cu iaurt sau lapte bătut, ce aveÈ›i în frigider.
  • CoaceÈ›i la 180 de grade, cu programul de ventilaÈ›ie pornit (dacă aveÈ›i cuptor electric), aproximativ 15-20 de minute sau până când rulourile au devenit aurii.
Tags: