Aceste rulouri cu ardei copt și brânză de capră pot fi un antreu surprinzător pentru o petrecere, dar la fel de bine ar putea fi chiar următoarea cină în familie. Și dacă nu aveți timp pentru pregătirea aluatului, ați putea să folosiți aluatul pentru pizza sau foitajul proaspăt, pe care le puteți cumpăra de la orice market în drum spre casă.
Rulouri cu ardei copt și brânză de capră
14
rulouri20
minutes50
minutes1
hour10
minutesIngrediente
6 ardei capia (sau ardei gras roșu)
200 g brânză de capră
100 g ketchup sau sos de roșii
Busuioc/oregano proaspăt
Smântână (sau iaurt ori lapte bătut)
- PENTRU ALUAT
450 g făină + extra pentru masa de lucru
25 g drojdie proaspătă
1 linguriță de zahăr tos
1 linguriță de sare
6 linguri ulei de măsline
250 ml apă călduță
1 linguriță de busuioc/oregano uscat
Cum să faceți
- Cerneți făina și sarea într-un castron. Separat, amestecați drojdia cu zahărul și apoi încorporați apa. Lăsați deoparte 10 minute, cât să se formeze deasupra lichidului o spumă, semn că drojdia este activă (bună de folosit; în caz contrar, aruncați amestecul și încercați altă drojdie).
- Turnați maiaua peste ingredientele uscate, adăugați și planta aromatică uscată și amestecați, încorporând treptat uleiul. Frământați 10-15 minute, apoi acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la crescut 30 de minute.
- Între timp, coaceți ardeii. Vedeți aici cum am făcut noi. Apoi îi curățați de coajă și semințe și îi puneți la scurs, într-o sită.
- După ce aluatul a crescut, îl întindeți pe masa de lucru pudrată cu făină. Încercați să-l întindeți uniform, de preferat într-o formă dreptunghiulară.
- Ungeți aluatul cu ketchup, așezați deasupra feliile de ardei copt, presărați brânza sfărâmată și frunzele de busuioc sau de oregano. Rulați aluatul cu atenție, nu foarte strâns, apoi îl tăiați felii de 2 cm.
- Așezați rulourile cu ardei copt și brânză de capră pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungeți cu smântână ori cu iaurt sau lapte bătut, ce aveți în frigider.
- Coaceți la 180 de grade, cu programul de ventilație pornit (dacă aveți cuptor electric), aproximativ 15-20 de minute sau până când rulourile au devenit aurii.