
Bulgurul este un înlocuitor perfect pentru orez. Și mai sănătos – conține vitamine, minerale, fibre și are un indice glicemic scăzut. Și, nu în ultimul rând, este mult mai gustos decât orezul. Dacă vreți să-l încercați, rețeta noastră de salată de bulgur cu piept de curcan este cea mai bună alegere. Să ne scrieți dacă v-a plăcut!

Salată de bulgur cu piept de curcan
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
400 g piept de curcan (sau de pui)
500 ml apă
200 g bulgur (sau orez)
5 prune uscate (opțional)
1 ceapă mică
2 caței de usturoi
1 morcov mic
1/2 ardei gras (opțional)
2 linguri de ulei de măsline
1/2 linguriță de boia dulce (sau afumată ori iute)
1 lingură de zeamă de lămâie
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți apa la fiert și când stă să clocotească adăugați bulgurul și ½ linguriță de sare. Amestecați, luați de pe foc și acoperiți. Peste 25 de minute, bulgurul ar trebui să se fi înmuiat. Scurgeți excesul de apă și lăsați-l deoparte, să se răcorească. Puneți prunele într-un castronel cu apă, să se hidrateze.
- Încingeți uleiul într-o tigaie și gătiți ceapa și usturoiul tocate mărunt, 2-3 minute sau până când se înmoaie.
- Adăugați morcovul ras, iar după 3-4 minute și carnea tăiată cubulețe, amestecând ocazional, doar să nu se lipească. În 5-6 minute, puneți și ardeiul gras, condimentați cu boia, sare și piper după gust. După ce carnea a devenit fragedă, luați de pe foc și lăsați amestecul să se răcorească.
- Puneți bulgurul într-un castron mai larg, adăugați amestecul de pui, zeama de lămâie și prunele hidratate, tăiate în sferturi, pe lungime. Și asta a fost tot, poftă bună vă dorim!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete