fbpx

Salată de bulgur cu piept de curcan

salată de bulgur cu piept de curcan

Bulgurul este un înlocuitor perfect pentru orez. Și mai sănătos – conține vitamine, minerale, fibre și are un indice glicemic scăzut. Și, nu în ultimul rând, este mult mai gustos decât orezul. Dacă vreți să-l încercați, rețeta noastră de salată de bulgur cu piept de curcan este cea mai bună alegere. Să ne scrieți dacă v-a plăcut!

salată de bulgur cu piept de curcan

Salată de bulgur cu piept de curcan

5.0 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 400 g piept de curcan (sau de pui)

  • 500 ml apă

  • 200 g bulgur (sau orez)

  • 5 prune uscate (opțional)

  • 1 ceapă mică

  • 2 caței de usturoi

  • 1 morcov mic

  • 1/2 ardei gras (opțional)

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1/2 linguriță de boia dulce (sau afumată ori iute)

  • 1 lingură de zeamă de lămâie

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți apa la fiert și când stă să clocotească adăugați bulgurul și ½ linguriță de sare. Amestecați, luați de pe foc și acoperiți. Peste 25 de minute, bulgurul ar trebui să se fi înmuiat. Scurgeți excesul de apă și lăsați-l deoparte, să se răcorească. Puneți prunele într-un castronel cu apă, să se hidrateze.
  • Încingeți uleiul într-o tigaie și gătiți ceapa și usturoiul tocate mărunt, 2-3 minute sau până când se înmoaie.
  • Adăugați morcovul ras, iar după 3-4 minute și carnea tăiată cubulețe, amestecând ocazional, doar să nu se lipească. În 5-6 minute, puneți și ardeiul gras, condimentați cu boia, sare și piper după gust. După ce carnea a devenit fragedă, luați de pe foc și lăsați amestecul să se răcorească.
  • Puneți bulgurul într-un castron mai larg, adăugați amestecul de pui, zeama de lămâie și prunele hidratate, tăiate în sferturi, pe lungime. Și asta a fost tot, poftă bună vă dorim!
Tags: