fbpx

Saleuri cu aluat de cartofi

saleuri cu aluat de cartofi

Pentru noi, cele mai bune gustări sunt sărățelele sau saleurile, cum vreți să le spuneți. V-am arătat cum am făcut saleuri cu pesto și cașcaval, sărățele cu mac sau cu aluat cu brânză de vaci. Și pentru că am încercat o nouă rețetă, vă arătăm cum am făcut și cele mai bune saleuri cu aluat de cartofi.

saleuri cu aluat de cartofi

Saleuri cu aluat de cartofi

5 from 3 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 cartofi fierți

  • 100 g 100 cașcaval ras

  • 100 g 100 făină

  • 1 linguriță 1 de oregano uscat

  • 1 legătură 1 de mărar

  • Piper

  • Sare

  • Pentru uns
  • Ulei de floarea-soarelui

  • Boia dulce

Cum să faceți

  • Într-un castron, pasați cartofii ca pentru piure.
  • Adăugati cașcavalul, făina, mărarul tocat fin, oregano, sare și piper.
  • Modelați aluatul în suluri potrivit de subțiri, tăiați-le și așezați-le pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Amestecați puțin ulei cu boia dulce, ungeți saleurile și presărați deasupra ceva sare mai grunjoasă. Sau chimen ori mac, ce preferați.
  • Coaceți la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute sau până devin aurii.

Rețetă video

Tags: