fbpx

Saleuri cu aluat de cartofi

saleuri cu aluat de cartofi

Pentru noi, cele mai bune gustări sunt sărățelele sau saleurile, cum vreți să le spuneți. V-am arătat cum am făcut saleuri cu pesto și cașcaval, sărățele cu mac sau cu aluat cu brânză de vaci. Și pentru că am încercat o nouă rețetă, vă arătăm cum am făcut și cele mai bune saleuri cu aluat de cartofi.

saleuri cu aluat de cartofi

Saleuri cu aluat de cartofi

5.0 from 3 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 500 g cartofi fierÈ›i

  • 100 g caÈ™caval ras

  • 100 g făină

  • 1 linguriță de oregano uscat

  • 1 legătură de mărar

  • Piper

  • Sare

  • Pentru uns
  • Ulei de floarea-soarelui

  • Boia dulce

Cum să faceți

  • ÃŽntr-un castron, pasaÈ›i cartofii ca pentru piure.
  • Adăugati caÈ™cavalul, făina, mărarul tocat fin, oregano, sare È™i piper.
  • ModelaÈ›i aluatul în suluri potrivit de subÈ›iri, tăiaÈ›i-le È™i aÈ™ezaÈ›i-le pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • AmestecaÈ›i puÈ›in ulei cu boia dulce, ungeÈ›i saleurile È™i presăraÈ›i deasupra ceva sare mai grunjoasă. Sau chimen ori mac, ce preferaÈ›i.
  • CoaceÈ›i la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute sau până devin aurii.

Rețetă video

Tags: