Ce-i drept, e tare gustos acest sos aioli! Fără de el, aripioarele și gujoanele de pui crocante ori delicioasele sandvișuri cu carne nu ar mai fi la fel de ispititoare. Așa că nu te mai ținem pe jar, încearcă rețeta!
Sos aioli
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
3 caței de usturoi (mai mari)
450 ml ulei de floarea-soarelui
4 galbenușuri
1/2 lamâie (zeama)
45 ml apă, la temperatura camerei
1 linguriță de sare
Cum să faceți
- Curăță usturoiul de coji și zdrobește-i cu lama cuțitului.
- Încinge uleiul (până la temperatura de 90 de grade, dacă folosești un termometru), adaugă usturoiul zdrobit, mai ține 20 de secunde pe foc și dă deoparte. În acest fel, uleiul va căpăta aromă și gust fin de usturoi.
- Stoarce zeama de lămâie într-un castron. Adaugă gălbenușurile, apa și amestecă cu lingura de lemn sau cu telul
- Strecoară uleiul și încorporează-l treptat, amestecând mereu, exact ca la maioneza de casă.
- Potrivește gustul de sare și toarnă acest sos aioli într-un borcan cu capac. Dă-l la rece până în momentul servirii.
Tags: usturoi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete