fbpx
sos aioli

Ce-i drept, e tare gustos acest sos aioli! Fără de el, aripioarele și gujoanele de pui crocante ori delicioasele sandvișuri cu carne nu ar mai fi la fel de ispititoare. Așa că nu te mai ținem pe jar, încearcă rețeta!

sos aioli

Sos aioli

5.0 from 1 vote
Course: sosuri, ușor și repedeDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 3 caÈ›ei de usturoi (mai mari)

  • 450 ml ulei de floarea-soarelui

  • 4 galbenuÈ™uri

  • 1/2 lamâie (zeama)

  • 45 ml apă, la temperatura camerei

  • 1 linguriță de sare

Cum să faceți

  • Curăță usturoiul de coji È™i zdrobeÈ™te-i cu lama cuÈ›itului.
  • ÃŽncinge uleiul (până la temperatura de 90 de grade, dacă foloseÈ™ti un termometru), adaugă usturoiul zdrobit, mai È›ine 20 de secunde pe foc È™i dă deoparte. ÃŽn acest fel, uleiul va căpăta aromă È™i gust fin de usturoi.
  • Stoarce zeama de lămâie într-un castron. Adaugă gălbenuÈ™urile, apa È™i amestecă cu lingura de lemn sau cu telul
  • Strecoară uleiul È™i încorporează-l treptat, amestecând mereu, exact ca la maioneza de casă.
  • PotriveÈ™te gustul de sare È™i toarnă acest sos aioli într-un borcan cu capac. Dă-l la rece până în momentul servirii.
Tags: