fbpx

Sos aioli

sos aioli

Ce-i drept, e tare gustos acest sos aioli! Fără de el, aripioarele și gujoanele de pui crocante ori delicioasele sandvișuri cu carne nu ar mai fi la fel de ispititoare. Așa că nu te mai ținem pe jar, încearcă rețeta!

sos aioli

Sos aioli

5 din 1 vote
Fel: sosuri, ușor și repedeDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 3 caței de usturoi (mai mari)

  • 450 ml ulei de floarea-soarelui

  • 4 galbenușuri

  • 1/2 lamâie (zeama)

  • 45 ml apă, la temperatura camerei

  • 1 linguriță de sare

Cum să faceți

  • Curăță usturoiul de coji și zdrobește-i cu lama cuțitului.
  • Încinge uleiul (până la temperatura de 90 de grade, dacă folosești un termometru), adaugă usturoiul zdrobit, mai ține 20 de secunde pe foc și dă deoparte. În acest fel, uleiul va căpăta aromă și gust fin de usturoi.
  • Stoarce zeama de lămâie într-un castron. Adaugă gălbenușurile, apa și amestecă cu lingura de lemn sau cu telul
  • Strecoară uleiul și încorporează-l treptat, amestecând mereu, exact ca la maioneza de casă.
  • Potrivește gustul de sare și toarnă acest sos aioli într-un borcan cu capac. Dă-l la rece până în momentul servirii.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal