fbpx

Supă-cremă de apio

supă-cremă de apio

Tulpinile de apio sunt foarte crocante și aromate și au gust de țelină. Pot fi păstrate, la rece, câteva săptămâni. Le puteți consuma crude, în salate, sau le puteți transforma ușor în supă-cremă.
Dacă v-am făcut curioși, vedeți mai jos cum am făcut rețeta de supă-cremă de apio.

supă-cremă de apio

Supă-cremă de apio

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 8 tije de țelină apio (1 legătură)

  • 1 ceapă

  • 2 caței de usturoi

  • 3 cartofi potriviți

  • 50 g unt

  • 1 l apă (sau supă concentrată de legume)

  • 3 linguri de smântână

  • Sare

  • Piper

  • Pentru crutoane
  • 1 baghetă de pâine

  • Ulei de măsline

  • Oregano

Cum să faceți

  • Tăiați cubulețe ceapa, usturoiul și tijele de țelină apio.
  • Căliți ceapa și usturoiul în untul topit. După 1-2 minute, adăugați cartofii tăiați cuburi (ca pentru piure) și apoi țelina apio. Amestecați și țineți pe foc 2-3 minute, apoi adăugați apa, sare și piper după gust. Acoperiți și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
  • Între timp, tăiați pâinea în cubulețe. Adăugați ulei de măsline și oregano, dacă-l preferați. Puneți cubulețele de pâine pe tava tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, la 200 de grade, 10 minute.
  • După ce legumele s-au fiert, dați deoparte și cu ajutorul mixerului vertical pasați supa. Adăugați smântână. În funcție de gust, mai adăugați sare și piper proaspăt măcinat.

Rețetă video

Tags: