Tulpinile de apio sunt foarte crocante și aromate și au gust de țelină. Pot fi păstrate, la rece, câteva săptămâni. Le puteți consuma crude, în salate, sau le puteți transforma ușor în supă-cremă.
Dacă v-am făcut curioși, vedeți mai jos cum am făcut rețeta de supă-cremă de apio.
Supă-cremă de apio
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
8 tije de țelină apio (1 legătură)
1 ceapă
2 caței de usturoi
3 cartofi potriviți
50 g unt
1 l apă (sau supă concentrată de legume)
3 linguri de smântână
Sare
Piper
- Pentru crutoane
1 baghetă de pâine
Ulei de măsline
Oregano
Cum să faceți
- Tăiați cubulețe ceapa, usturoiul și tijele de țelină apio.
- Căliți ceapa și usturoiul în untul topit. După 1-2 minute, adăugați cartofii tăiați cuburi (ca pentru piure) și apoi țelina apio. Amestecați și țineți pe foc 2-3 minute, apoi adăugați apa, sare și piper după gust. Acoperiți și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
- Între timp, tăiați pâinea în cubulețe. Adăugați ulei de măsline și oregano, dacă-l preferați. Puneți cubulețele de pâine pe tava tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, la 200 de grade, 10 minute.
- După ce legumele s-au fiert, dați deoparte și cu ajutorul mixerului vertical pasați supa. Adăugați smântână. În funcție de gust, mai adăugați sare și piper proaspăt măcinat.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete