fbpx

Supă-cremă de apio

supă-cremă de apio

Tulpinile de apio sunt foarte crocante și aromate și au gust de țelină. Pot fi păstrate, la rece, câteva săptămâni. Le puteți consuma crude, în salate, sau le puteți transforma ușor în supă-cremă.
Dacă v-am făcut curioși, vedeți mai jos cum am făcut rețeta de supă-cremă de apio.

supă-cremă de apio

Supă-cremă de apio

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 8 tije de È›elină apio (1 legătură)

  • 1 ceapă

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 3 cartofi potriviÈ›i

  • 50 g unt

  • 1 l apă (sau supă concentrată de legume)

  • 3 linguri de smântână

  • Sare

  • Piper

  • Pentru crutoane
  • 1 baghetă de pâine

  • Ulei de măsline

  • Oregano

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i cubuleÈ›e ceapa, usturoiul È™i tijele de È›elină apio.
  • CăliÈ›i ceapa È™i usturoiul în untul topit. După 1-2 minute, adăugaÈ›i cartofii tăiaÈ›i cuburi (ca pentru piure) È™i apoi È›elina apio. AmestecaÈ›i È™i È›ineÈ›i pe foc 2-3 minute, apoi adăugaÈ›i apa, sare È™i piper după gust. AcoperiÈ›i È™i lăsaÈ›i să fiarbă 15-20 de minute.
  • ÃŽntre timp, tăiaÈ›i pâinea în cubuleÈ›e. AdăugaÈ›i ulei de măsline È™i oregano, dacă-l preferaÈ›i. PuneÈ›i cubuleÈ›ele de pâine pe tava tapetată cu hârtie de copt È™i daÈ›i la cuptor, la 200 de grade, 10 minute.
  • După ce legumele s-au fiert, daÈ›i deoparte È™i cu ajutorul mixerului vertical pasaÈ›i supa. AdăugaÈ›i smântână. ÃŽn funcÈ›ie de gust, mai adăugaÈ›i sare È™i piper proaspăt măcinat.

Rețetă video

Tags: