fbpx

Budincă de broccoli și cartofi

Budincă de broccoli și cartofi

Pe cât de simplă este, pe atât de gustoasă o să găsiți rețeta noastră de budincă de broccoli cu cartofi dacă o veți încerca. În 10 minute ați și terminat cu pregătirile ei, iar cât timp va sta la cuptor aveți timp să vă gândiți la un desert sau la o gustare crocantă ori să savurați în tihnă un pahar cu vin.

Budincă de broccoli și cartofi

Budincă de broccoli și cartofi

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 2 cartofi (aproximativ 400 g)

  • 1 broccoli (500 g)

  • 4 ouă

  • 200 g mix de brânzeturi (sau cașcaval)

  • 1 lingură cu vârf de smântână (aproximativ 50 g)

  • Ulei pentru uns tava

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Feliați cartofii și, pentru câteva minute, îi puneți într-un vas cu apă rece, să elimine din amidon.
  • Tăiați broccoli în buchețele și le fierbeți 2-3 minute în apă cu sare.
  • Bateți ouăle cu un praf de sare și de piper și adăugați smântâna (sau lapte).
  • Ungeți cu ulei o tavă de yena și așezați un pat de cartofi, inclusiv pe margini..
  • Deasupra puneți buchețelele de broccoli și turnați compoziția de ouă și smântână.
  • Presărați brânza și oregano (sau alte ierburi aromatice preferate) și coaceți 45 de minute la 180 de grade.

Rețetă video

Sfaturi

  • Budinca de broccoli și cartofi se combină foarte gustos cu un sos de iaurt aromat. Amestecați iartul preferat cu un cățel de usturoi ras și mărar tocat fin, dacă vă place.
Tags: