fbpx

Bulete cu zucchini și cașcaval

bulete de zucchini și cașcaval

Extrem de ușor de pregătit, aceste bulete cu zucchini și cașcaval sunt perfecte pentru gustare sau pentru cină. Sunt mai gustoase dacă folosiți o brânză care se topește (cașcaval, mozzarella sau cheddar), dar dacă nu o aveți, o puteți înlocui cu o brânză maturată.

bulete de zucchini și cașcaval

Bulete cu zucchini și cașcaval

5.0 from 2 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

20

bulete
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 zucchini

  • 100 g cașcaval ras

  • 1 ou

  • 3 linguri de făină

  • 1 cațel de usturoi

  • Pesmet

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Dovleceii verzi (zucchini) se dau pe răzătoarea fină, direct într-o strecurătoare.
  • Apoi, fie îi stoarceți printr-un tifon, fie îi apăsați cu mâinile sau cu o lingură pentru a înlătura excesul de lichid.*
  • Într-un vas amestecați dovleceii/zucchini cu cașcavalul ras, oul, usturoiul pisat sau ras, sare, piper și făină. Cu mainile umede formați biluțe din compoziție și le tăvăliți prin pesmet.
  • Le prăjiți în uleiul bine încins și le scoateți pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
  • Aceste bulete cu zucchini și cașcaval sunt bune și calde, dar și reci, alături de un sos de usturoi sau de unul cu brânză ori lângă o salată de roșii.

Rețetă video

Notă

  • *Dovleceii sunt mult mai apoși decât zucchini. De preferat este să-i stoarceți printr-un tifon sau o cârpă de bumbac, cum am făcut în această rețetă.
Tags: