
Extrem de ușor de pregătit, aceste bulete cu zucchini și cașcaval sunt perfecte pentru gustare sau pentru cină. Sunt mai gustoase dacă folosiți o brânză care se topește (cașcaval, mozzarella sau cheddar), dar dacă nu o aveți, o puteți înlocui cu o brânză maturată.

Bulete cu zucchini și cașcaval
Porții
20
buleteTimp preparare
20
minutesTimp gătire
10
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
2 zucchini
100 g cașcaval ras
1 ou
3 linguri de făină
1 cațel de usturoi
Pesmet
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Dovleceii verzi (zucchini) se dau pe răzătoarea fină, direct într-o strecurătoare.
- Apoi, fie îi stoarceți printr-un tifon, fie îi apăsați cu mâinile sau cu o lingură pentru a înlătura excesul de lichid.*
- Într-un vas amestecați dovleceii/zucchini cu cașcavalul ras, oul, usturoiul pisat sau ras, sare, piper și făină. Cu mainile umede formați biluțe din compoziție și le tăvăliți prin pesmet.
- Le prăjiți în uleiul bine încins și le scoateți pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime.
- Aceste bulete cu zucchini și cașcaval sunt bune și calde, dar și reci, alături de un sos de usturoi sau de unul cu brânză ori lângă o salată de roșii.
Rețetă video
Notă
- *Dovleceii sunt mult mai apoși decât zucchini. De preferat este să-i stoarceți printr-un tifon sau o cârpă de bumbac, cum am făcut în această rețetă.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete