fbpx

Cartofi rași prăjiți sau rösti

Cartofi rași prăjiți su Rosti

Rețeta originală a acestor cartofi rași prăjiți se află în bucătăria elvețiană, unde o găsiți sub denumirea de rösti. Noi am spune că este o variantă de post a celebrilor tocinei de pe meleagurile Moldovei. Dar chiar și fără brânză, ouă ori smântână, suntem siguri că veți savura cu mare poftă ”clătitele” din cartofi rași prăjiți simple sau cu un ou ochi deasupra ori lângă friptura preferată.

Cartofi rași prăjiți su Rosti

Cartofi rași prăjiți sau rösti

5.0 from 2 votes
Course: mic-dejun, prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Dați cartofii pe răzătoarea mare, apoi îi scurgeți cu ajutorul unui prosop curat de bucătărie.
  • Asezonați cu sare, piper. Dacă vă plac aromele și gustul nucșoarei, adăugați un vârf de cuțit de pudră.
  • Puneți o lingură de ulei (în funcție de dimensiunea tigăii) și îl încingeți bine. Puneți cartofii rași și nivelați, presând ușor. Coaceți 5-8 minute pe fiecare parte.

Rețetă video

trucuri

  • De preferat este să folosiți cartofi cu coajă roșie. Cei cu coajă albă sunt mai făinoși, potriviți pentru fiert și piureuri
  • Dacă vreți să fie mai crocante, mai adăugați o lingură de ulei și când întoarceți clătitele de cartofi rași.
  • Cartofii rași prăjiți sunt și mai gustoși dacă sunt prăjiți în unt ghee sau într-un amestec egal de unt și ulei de floarea-soarelui.
Tags: