
Când ne adunăm în fața televizorului, parcă ar merge să mai și ronțăim ceva. Și dacă nu avem niște chipsuri de dovlecei, nu ne dăm în lături să pregătim aceste crochete de cartofi. Ca să nu mai spunem că se potrivesc grozav și cu un pahar cu bere sau cu vin alb, mai ales dacă adăugăm în compoziție și câțiva fulgi de chili, asta doar pentru amatorii de picanterii, desigur!

Crochete de cartofi
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
800 g cartofi albi
200 g brânză telemea rasă
100 g brânză maturată rasă (parmezan, pecorino, grana padano)
2 galbenușuri
2 ouă
Pesmet
Făină
Sare
Piper
Ulei de floarea-soarelui
Cum să faceți
- Fierbeți cartofii în coajă, după ce i-ați spălat bine, în apă cu sare. Când îi puteți străpunge ușor cu furculița, cartofii sunt fierți. Scurgeți-i de apă și, după ce s-au răcorit puțin, curățați-i de coajă.
- Puneți cartofii fierți într-un castron și zdrobiți-i cu pasatorul, ca pentru piure. Adăugați 2 gălbenușuri, sare și piper, apoi brânzeturile. Amestecați foarte bine. Modelați între palme crochetele de cartofi.
- Bateți ouăle rămase într-un castron și puneți făina și pesmetul în vase separate, de preferat cu pereți mai înalți (vă va ajuta să nu împrăștiați făina și pesmetul pe masa de lucru).
- Treceți crochetele de cartofi prin făină, apoi prin amestecul de ouă și la final, prin cel de pesmet. Sfatul nostru este să terminați întâi de pregătit toate crochetele și abia apoi să treceți la prăjirea lor în uleiul foarte bine încins. Scoteți-le pe un șervet de hârtie, pentru a absorbi grăsimea, și sunt numai bune de mâncat. Noi le-am adăugat un sos barbeque, dar și unul cu iaurt și feta ar fi grozav lângă ele.
Sfaturi
- Dacă nu vreți să prăjiți crochetele de cartofi, așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu ulei de măsline, și coaceți la 200 de grade până devin aurii.
Tags: cartofi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete