fbpx

Crochete de cartofi

crochete de cartofi

Când ne adunăm în fața televizorului, parcă ar merge să mai și ronțăim ceva. Și dacă nu avem niște chipsuri de dovlecei, nu ne dăm în lături să pregătim aceste crochete de cartofi. Ca să nu mai spunem că se potrivesc grozav și cu un pahar cu bere sau cu vin alb, mai ales dacă adăugăm în compoziție și câțiva fulgi de chili, asta doar pentru amatorii de picanterii, desigur!

crochete de cartofi

Crochete de cartofi

5.0 from 1 vote
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 800 g cartofi albi

  • 200 g brânză telemea rasă

  • 100 g brânză maturată rasă (parmezan, pecorino, grana padano)

  • 2 galbenuÈ™uri

  • 2 ouă

  • Pesmet

  • Făină

  • Sare

  • Piper

  • Ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • FierbeÈ›i cartofii în coajă, după ce i-aÈ›i spălat bine, în apă cu sare. Când îi puteÈ›i străpunge uÈ™or cu furculiÈ›a, cartofii sunt fierÈ›i. ScurgeÈ›i-i de apă È™i, după ce s-au răcorit puÈ›in, curățaÈ›i-i de coajă.
  • PuneÈ›i cartofii fierÈ›i într-un castron È™i zdrobiÈ›i-i cu pasatorul, ca pentru piure. AdăugaÈ›i 2 gălbenuÈ™uri, sare È™i piper, apoi brânzeturile. AmestecaÈ›i foarte bine. ModelaÈ›i între palme crochetele de cartofi.
  • BateÈ›i ouăle rămase într-un castron È™i puneÈ›i făina È™i pesmetul în vase separate, de preferat cu pereÈ›i mai înalÈ›i (vă va ajuta să nu împrăștiaÈ›i făina È™i pesmetul pe masa de lucru).
  • TreceÈ›i crochetele de cartofi prin făină, apoi prin amestecul de ouă È™i la final, prin cel de pesmet. Sfatul nostru este să terminaÈ›i întâi de pregătit toate crochetele È™i abia apoi să treceÈ›i la prăjirea lor în uleiul foarte bine încins. ScoteÈ›i-le pe un È™ervet de hârtie, pentru a absorbi grăsimea, È™i sunt numai bune de mâncat. Noi le-am adăugat un sos barbeque, dar È™i unul cu iaurt È™i feta ar fi grozav lângă ele.

Sfaturi

  • Dacă nu vreÈ›i să prăjiÈ›i crochetele de cartofi, aÈ™ezaÈ›i-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu ulei de măsline, È™i coaceÈ›i la 200 de grade până devin aurii.
Tags: