fbpx

Dovlecei pane cu sos de iaurt

dovlecei pane cu sos de iaurt

Cu toate că-i putem mânca în orice anotimp, dovleceii sunt mai gustoși vara. Când alegem să-i gătim mai simplu, cum e această rețetă. Îi puteți felia pe lungime sau tăia rondele, dar noi i-am tăiat în bastonașe, i-am tăvălit prin amestecul clasic pentru șnițele, și apoi i-am prăjit la foc potrivit de iute, să nu absoarbă prea mult ulei. Acestea fiind spuse, poftă bună și vouă la dovlecei pane cu sos de iaurt!

dovlecei pane cu sos de iaurt

Dovlecei pane cu sos de iaurt

5 from 2 votes
Course: prânz, cină, gustareDifficulty: ușor
Porții

24

bastonașe
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 3 dovlecei/zucchini

  • 2 ouă

  • Făină

  • Pesmet

  • Ulei de floarea-soarelui

  • 1 linguriță de boia dulce/iute

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sosul de iaurt
  • 400 g iaurt grecesc

  • 2 caței de usturoi

  • 1 legătură de mărar

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Zeamă de lămâie (opțional)

  • Sare

Cum să faceți

  • Tăiați dovleceii în jumătăți, apoi în sferturi, astfel încât să obțineți bastonașe cât mai egale (se vor prăji în același timp).
  • Bateți ouăle cu un praf de sare, piper și boia.
  • Treceți dovleceii prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet, ca la șnițele. La final, prăjiți bastonașele în uleiul bine încins și le scoateți pe un prosop de hârtie, să mai absoarbă din grăsime.
  • Pentru sos, amestecați bine toate ingredientele. Puneți zeama de lămâie la final, în funcție de gust.
  • Noi am mâncat dovleceii pane cu sos de iaurt, dar s-ar potrivi și un sos de pătrunjel cu usturoi sau harissa.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal