fbpx

Dovlecei pane cu sos de iaurt

dovlecei pane cu sos de iaurt

Cu toate că-i putem mânca în orice anotimp, dovleceii sunt mai gustoși vara. Când alegem să-i gătim mai simplu, cum e această rețetă. Îi puteți felia pe lungime sau tăia rondele, dar noi i-am tăiat în bastonașe, i-am tăvălit prin amestecul clasic pentru șnițele, și apoi i-am prăjit la foc potrivit de iute, să nu absoarbă prea mult ulei. Acestea fiind spuse, poftă bună și vouă la dovlecei pane cu sos de iaurt!

dovlecei pane cu sos de iaurt

Dovlecei pane cu sos de iaurt

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cină, gustareDifficulty: ușor
Porții

24

bastonașe
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 3 dovlecei/zucchini

  • 2 ouă

  • Făină

  • Pesmet

  • Ulei de floarea-soarelui

  • 1 linguriță de boia dulce/iute

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sosul de iaurt
  • 400 g iaurt grecesc

  • 2 caÈ›ei de usturoi

  • 1 legătură de mărar

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Zeamă de lămâie (opÈ›ional)

  • Sare

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i dovleceii în jumătăți, apoi în sferturi, astfel încât să obÈ›ineÈ›i bastonaÈ™e cât mai egale (se vor prăji în acelaÈ™i timp).
  • BateÈ›i ouăle cu un praf de sare, piper È™i boia.
  • TreceÈ›i dovleceii prin făină, apoi prin ou È™i la final prin pesmet, ca la È™niÈ›ele. La final, prăjiÈ›i bastonaÈ™ele în uleiul bine încins È™i le scoateÈ›i pe un prosop de hârtie, să mai absoarbă din grăsime.
  • Pentru sos, amestecaÈ›i bine toate ingredientele. PuneÈ›i zeama de lămâie la final, în funcÈ›ie de gust.
  • Noi am mâncat dovleceii pane cu sos de iaurt, dar s-ar potrivi È™i un sos de pătrunjel cu usturoi sau harissa.

Rețetă video

Tags: