fbpx

Humus cu roșii coapte

Humusul este o rețetă care-și are originile în Orientul Mijlociu, dar care a devenit popular în întreaga lume. Este foarte ușor de preparat, mai ales dacă alegeți să folosiți năutul de la conservă, și îl puteți asocia cu multe legume – ardei copți, dovleac, mazăre, leurdă, sfeclă. Suntem convinși că v-am făcut deja poftă, așa că vă propunem o nouă rețetă – humus cu roșii coapte. Poftă bună!

Humus cu roșii coapte

5.0 from 1 vote
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de năut

  • 250 g roșii cherry

  • 3 linguri de pastă de susan

  • 6 caței de usturoi

  • 4 linguri de zeamă de lămâie

  • Ulei de măsline

  • Oregano uscat

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

  • Boia dulce (sau sumac)

Cum să faceți

  • Într-un vas potrivit de mic, puneți roșiile cherry, trei căței de usturoi, sare, piper, oregano, cimbru și 2-3 linguri de ulei. Amestecați și coaceți la 220 de grade, aproximativ 15-20 de minute.
  • Între timp, într-un blender, amestecați pasta de susan cu zeama de lămâie, 2-3 linguri de ulei de măsline, trei căței de usturoi, puțină sare. Adăugați și roșiile coapte (păstrați câteva pentru decor).
  • La final, puneți năutul bine scurs (puteți păstra câteva boabe pentru decor) și mixați până obțineți o cremă suficient de fină. Pentru un plus de cremozitate, adăugați 2-3 cuburi de gheață și mixați din nou.
  • Puneți humusul într-un castronel, așezați deasupra roșiile coapte păstrate, turnați și puțin ulei de măsline și presărați boia (sau sumac, dacă-l aveți).

Rețetă video

Tags: