fbpx

Paste cu legume coapte

paste cu legume coapte

Gustul legumelor coapte, ușor caramelizate, este greu de egalat. V-am arătat cum să le transformați într-o supă-cremă delicioasă, dar și într-o garnitură surprinzătoare pentru humus. Și cum le-am folosit într-o nouă combinație, vă arătăm cum am pregătit cina perfectă: paste cu legume coapte.

paste cu legume coapte

Paste cu legume coapte

5 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 250 g 250 paste scurte

  • 1 1 zucchini (sau dovlecel)

  • 1 1 morcov

  • 1 1 păstârnac

  • 1 1 ceapă roÈ™ie

  • 2 2 ardei graÈ™i mici

  • 4 catei 4 de usturoi

  • 150 g 150 roÈ™ii cherry

  • Parmezan ras

  • Ulei de măsline

  • Oregano

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • TăiaÈ›i legumele È™i puneÈ›i-le pe tava tapetată cu hârtie de copt. PuneÈ›i sare, piper, oregano, cimbru È™i ulei de măsline. CoaceÈ›i 20 de minute la 200 grade, având grijă să le întoarceÈ›i la jumătatea timpului.
  • ÃŽntre timp, fierbeÈ›i pastele conform indicaÈ›iilor de pe pachet. Când le scurgeÈ›i, păstraÈ›i o cană de lichid.
  • PuneÈ›i pastele într-un castron încăpător, adăugaÈ›i sare È™i piper, puÈ›in ulei, oregano È™i cimbru. AmestecaÈ›i È™i puneÈ›i legumele coapte, roÈ™iile proaspete tăiate în jumătăți.
  • PuneÈ›i È™i parmezanul ras È™i, pentru un sos cremos, câteva linguri din apa în care au fiert pastele.

Rețetă video

Sfaturi

  • AdăugaÈ›i la final È™i puÈ›ină coajă rasă de lămâie. Aromele È™i gustul pastelor cu legume coapte se vor intensifica.
Tags: