fbpx

Paste cu legume coapte

paste cu legume coapte

Gustul legumelor coapte, ușor caramelizate, este greu de egalat. V-am arătat cum să le transformați într-o supă-cremă delicioasă, dar și într-o garnitură surprinzătoare pentru humus. Și cum le-am folosit într-o nouă combinație, vă arătăm cum am pregătit cina perfectă: paste cu legume coapte.

paste cu legume coapte

Paste cu legume coapte

5.0 from 2 votes
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 250 g paste scurte

  • 1 zucchini (sau dovlecel)

  • 1 morcov

  • 1 păstârnac

  • 1 ceapă roșie

  • 2 ardei grași mici

  • 4 catei de usturoi

  • 150 g roșii cherry

  • Parmezan ras

  • Ulei de măsline

  • Oregano

  • Cimbru

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați legumele și puneți-le pe tava tapetată cu hârtie de copt. Puneți sare, piper, oregano, cimbru și ulei de măsline. Coaceți 20 de minute la 200 grade, având grijă să le întoarceți la jumătatea timpului.
  • Între timp, fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Când le scurgeți, păstrați o cană de lichid.
  • Puneți pastele într-un castron încăpător, adăugați sare și piper, puțin ulei, oregano și cimbru. Amestecați și puneți legumele coapte, roșiile proaspete tăiate în jumătăți.
  • Puneți și parmezanul ras și, pentru un sos cremos, câteva linguri din apa în care au fiert pastele.

Rețetă video

Sfaturi

  • Adăugați la final și puțină coajă rasă de lămâie. Aromele și gustul pastelor cu legume coapte se vor intensifica.
Tags: