Gustul legumelor coapte, ușor caramelizate, este greu de egalat. V-am arătat cum să le transformați într-o supă-cremă delicioasă, dar și într-o garnitură surprinzătoare pentru humus. Și cum le-am folosit într-o nouă combinație, vă arătăm cum am pregătit cina perfectă: paste cu legume coapte.
Paste cu legume coapte
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
250 g paste scurte
1 zucchini (sau dovlecel)
1 morcov
1 păstârnac
1 ceapă roșie
2 ardei grași mici
4 catei de usturoi
150 g roșii cherry
Parmezan ras
Ulei de măsline
Oregano
Cimbru
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați legumele și puneți-le pe tava tapetată cu hârtie de copt. Puneți sare, piper, oregano, cimbru și ulei de măsline. Coaceți 20 de minute la 200 grade, având grijă să le întoarceți la jumătatea timpului.
- Între timp, fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Când le scurgeți, păstrați o cană de lichid.
- Puneți pastele într-un castron încăpător, adăugați sare și piper, puțin ulei, oregano și cimbru. Amestecați și puneți legumele coapte, roșiile proaspete tăiate în jumătăți.
- Puneți și parmezanul ras și, pentru un sos cremos, câteva linguri din apa în care au fiert pastele.
Rețetă video
Sfaturi
- Adăugați la final și puțină coajă rasă de lămâie. Aromele și gustul pastelor cu legume coapte se vor intensifica.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete