fbpx

Clătite subțiri cu dovlecei

clătite subțiri cu dovlecei

Sunt delicioase aceste clătite subțiri cu dovlecei! Nu ne credeți pe cuvânt, chiar să le pregătiți și voi și să ne spuneți cum v-au ieșit! Și dacă ați cumpărat mai mulți dovlecei, încercați și chifteluțele noastre. Sunt minunate!

clătite subțiri cu dovlecei

Clătite subțiri cu dovlecei

5 from 4 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

clătite
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 2 dovlecei 2 medii (aproximativ 700 g)

  • 120 g 120 făină

  • 4 4 ouă

  • 330 ml 330 kefir

  • 1 lingură 1 de mărar tocat fin

  • 1 lingură 1 de pătrunjel verde tocat fin

  • 1 lingură 1 de ulei de floarea-soarelui (sau unt topit)

  • 1 linguriță 1 de praf de copt

  • 1/2 linguriță 1/2 de sare

  • Ulei de floarea-soarelui pentru prăjit (sau unt topit)

  • Unt moale (la temperatura camerei)

Cum să faceți

  • Dați dovlceii pe răzătoarea mică și îi stoarceți bine. Vedeți în rețeta video de aici cum am făcut.
  • Puneți dovleceii scurși într-un castron, adăugați ouăle, sarea, praful de copt, verdețurile, kefirul și amestecați foarte bine cu un tel.
  • Treptat, încorporați făina, lingură cu lingură. Este posibil să nu fie nevoie să puneți toată cantitatea de făină (depinde de consistența kefirului). Important este ca aluatul să nu fie prea gros. La final, încorporați o lingură de ulei sau de unt topit și răcit. Lăsați compoziția deoparte, 15-20 de minute.
  • Încălziți o tigaie și ungeți-o cu ulei (noi folosim, de regulă, o pensulă de silicon). Puneți un polonic din compoziție și rumeniți clătitele pe ambele părți, exact ca la clătitele obișnuite.
  • Imediat ce ați pus clătita în farfurie, o ungeți cu puțin unt moale. Repetați pașii până terminați compoziția.
  • Le rulați sau le împăturiți în formă de triunghi și, sugestia noastră, le mâncați cu un sos de iaurt și feta ori smântână proaspătă.
Tags: