fbpx

Clătite subțiri cu dovlecei

clătite subțiri cu dovlecei

Sunt delicioase aceste clătite subțiri cu dovlecei! Nu ne credeți pe cuvânt, chiar să le pregătiți și voi și să ne spuneți cum v-au ieșit! Și dacă ați cumpărat mai mulți dovlecei, încercați și chifteluțele noastre. Sunt minunate!

clătite subțiri cu dovlecei

Clătite subțiri cu dovlecei

5.0 from 5 votes
Course: gustare, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

clătite
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii (aproximativ 700 g)

  • 120 g făină

  • 4 ouă

  • 330 ml kefir

  • 1 lingură de mărar tocat fin

  • 1 lingură de pătrunjel verde tocat fin

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui (sau unt topit)

  • 1 linguriță de praf de copt

  • 1/2 linguriță de sare

  • Ulei de floarea-soarelui pentru prăjit (sau unt topit)

  • Unt moale (la temperatura camerei)

Cum să faceți

  • DaÈ›i dovlceii pe răzătoarea mică È™i îi stoarceÈ›i bine. VedeÈ›i în reÈ›eta video de aici cum am făcut.
  • PuneÈ›i dovleceii scurÈ™i într-un castron, adăugaÈ›i ouăle, sarea, praful de copt, verdeÈ›urile, kefirul È™i amestecaÈ›i foarte bine cu un tel.
  • Treptat, încorporaÈ›i făina, lingură cu lingură. Este posibil să nu fie nevoie să puneÈ›i toată cantitatea de făină (depinde de consistenÈ›a kefirului). Important este ca aluatul să nu fie prea gros. La final, încorporaÈ›i o lingură de ulei sau de unt topit È™i răcit. LăsaÈ›i compoziÈ›ia deoparte, 15-20 de minute.
  • ÃŽncălziÈ›i o tigaie È™i ungeÈ›i-o cu ulei (noi folosim, de regulă, o pensulă de silicon). PuneÈ›i un polonic din compoziÈ›ie È™i rumeniÈ›i clătitele pe ambele părÈ›i, exact ca la clătitele obiÈ™nuite.
  • Imediat ce aÈ›i pus clătita în farfurie, o ungeÈ›i cu puÈ›in unt moale. RepetaÈ›i paÈ™ii până terminaÈ›i compoziÈ›ia.
  • Le rulaÈ›i sau le împăturiÈ›i în formă de triunghi È™i, sugestia noastră, le mâncaÈ›i cu un sos de iaurt È™i feta ori smântână proaspătă.
Tags: