
Sunt delicioase aceste clătite subțiri cu dovlecei! Nu ne credeți pe cuvânt, chiar să le pregătiți și voi și să ne spuneți cum v-au ieșit! Și dacă ați cumpărat mai mulți dovlecei, încercați și chifteluțele noastre. Sunt minunate!

Clătite subțiri cu dovlecei
Porții
8
clătiteTimp preparare
25
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
2 dovlecei medii (aproximativ 700 g)
120 g făină
4 ouă
330 ml kefir
1 lingură de mărar tocat fin
1 lingură de pătrunjel verde tocat fin
1 lingură de ulei de floarea-soarelui (sau unt topit)
1 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de sare
Ulei de floarea-soarelui pentru prăjit (sau unt topit)
Unt moale (la temperatura camerei)
Cum să faceți
- Dați dovlceii pe răzătoarea mică și îi stoarceți bine. Vedeți în rețeta video de aici cum am făcut.
- Puneți dovleceii scurși într-un castron, adăugați ouăle, sarea, praful de copt, verdețurile, kefirul și amestecați foarte bine cu un tel.
- Treptat, încorporați făina, lingură cu lingură. Este posibil să nu fie nevoie să puneți toată cantitatea de făină (depinde de consistența kefirului). Important este ca aluatul să nu fie prea gros. La final, încorporați o lingură de ulei sau de unt topit și răcit. Lăsați compoziția deoparte, 15-20 de minute.
- Încălziți o tigaie și ungeți-o cu ulei (noi folosim, de regulă, o pensulă de silicon). Puneți un polonic din compoziție și rumeniți clătitele pe ambele părți, exact ca la clătitele obișnuite.
- Imediat ce ați pus clătita în farfurie, o ungeți cu puțin unt moale. Repetați pașii până terminați compoziția.
- Le rulați sau le împăturiți în formă de triunghi și, sugestia noastră, le mâncați cu un sos de iaurt și feta ori smântână proaspătă.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete