fbpx

Mâncăruri alese din filme renumite

specialități culinare de prin filme adunate

Dacă ar fi să faceți o listă cu specialități culinare pe care le asociați unui film îndrăgit sau dacă ați vrut să le încercați vreodată pentru că v-au făcut cu ochiul în vreo scenă de film, care ar fi acestea?

Filmele și mâncarea sunt o combinație divină, am putea spune. O felie de pizza sau blueberry pie cu nostalgii americane sunt uneori asociate cu un film bun. De ce? Pentru că multe scene cu și despre mâncare ni s-au întipărit în minte tocmai din filme. 

Fie că e vorba de preparare, de mâncarea în sine sau de o minunată bătaie cu mâncare, probabil nimic nu face mai multă poftă de mâncare decât imaginile spumoase din filme.

Povestea ne-a pus pe gânduri… care sunt cele mai bune scene culinare din filme? Cât despre favoritele noastre, vă povestim imediat!

Doamna și vagabondul (Lady and the Tramp) (1955): Spaghetti! Cu câtă nostalgie ne-am uitat la trailer din nou! Povestea a fost recreată de nenumărate ori, dar niciuna nu a fost atât de fermecătoare ca originalul. Merită însă văzut și filmul din 2019, de unde nu lipsește celebra scenă a pastelor cu chifluța moț!

Vă amintiți filmul?

Mic dejun la Tiffany (Breakfast At Tiffany’s) (1961) unde Audrey Hepburn reușește să facă și o simplă brioșă să arate plină de farmec. Probabil una dintre cele mai bune scene de deschidere din istoria filmului, Holly Golightly (Hepburn) iese dintr-un taxi din New York cu cafeaua și produsele de patiserie în mână. Îmbrăcată încă în ținuta de seară, își ronțăie mic dejunul în timp ce admiră bijuteriile strălucitoare. 

Vă amintiți filmul?

Ciocolată cu dragoste (Chocolat) (2000) este plin de ciocolată și dragoste. Cum ar fi să intrăm într-un ciocolaterie unde Juliette Binoche ne ghicește gusturile și preferințele folosind un disc de ghicit mayaș? Dar una dintre cele mai frumoase scene este cea dinaintea petrecerii cu ciocolată, când zboară cacao și unt și zahăr în toate părțile și o regăsim în toate zîmbetele. Sau momentul în care Johnny Depp soarbe din bolul cu ciocolată caldă condimentată…

Vă amintiți filmul?

Mănâncă, roagă-te, iubește (Eat, Pray, Love) (2010), acel moment când Julia Roberts mănâncă pizza Marguerita și declamă: ”Sunt într-o relație cu pizza!”. Da, și noi! Bineînțeles, nu este o pizza oarecare, este acea pizza din Napoli, locul ei de naștere. Dincolo de asta, tot filmul este despre redescoperirea bucuriei, inclusiv cea de a mânca.

Vă amintiți filmul?

Ticăloși fără glorie (Inglourious Basterds) (2009) are o fabuloasă scenă cu un ștrudel într-un restaurant în care Shoshanna este forțată să stea alături de maleficul col. Hans Landa (Christoph Waltz). Chiar și într-o astfel de situație sau poate tocmai într-o astfel de situație, să te oprești din tot și să faci apologia unui desert, spune multe. Dar e Tarantino, nu?

Vă amintiți filmul?

Maria Antoaneta (Marie Antoinette) (2006) al Sofiei Coppola este despre portretizarea privilegiului și a luxului de care se bucură regalitatea franceză chiar înainte de Revoluție. Filmul folosește Ladurée, o patiserie franceză faimoasă, cunoscută în special pentru delicioasele lor macarons în tonuri pastelate. Pentru film a fost creată chiar o nouă aromă: macaron cu trandafiri și anason. Dar filmul este încărcat cu mici delicii culinare. Cum altfel? Doar era Curtea Franței.

Vă amintiți filmul?

Pulp Fiction (1994)… cine poate uita acea scenă a milkshake-ului? Rabbit Slim, restaurantul tematic fictiv din anii 1950, este un cadru bogat și bizar pentru momentul nostru preferat cu mâncare, Pulp Fiction. Părerea lui John Travolta asupra faptului că extravagantul milkshake (vanilie) al Miei „Martin și Lewis” își merită prețul de 5 dolari: „La naiba, e un milkshake al naibii de bun”.

Vă mai amintiți filmul?