Salata cu ”de toate” nu ne este străină, mai ales primăvara, când trufandelele inundă tarabele piețelor. Nu am inventat vreo combinație inedită de salată, dar vă asigurăm că sosul acesta de iaurt este absolut demențial. Dacă v-am făcut poftă, iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie.
Salată cu sos de iaurt și usturoi
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
1 salată
1 legătură de ridichi
1 castravete de seră
1 legătură de ceapă verde
1 lingură de semințe de in
2 iaurturi mici
2 linguri ulei de măsline
2 caței de usturoi
1 legătură de mărar
Zeamă de lămâie
Sare
Cum să faceți
- Începeți cu sosul, să-i dați câteva minute răgaz, să se combine și mai bine aromele. Zdrobiți usturoiul, tocați fin mărarul și puneți-le într-un castron. Adăugați iaurtul, uleiul, un praf de sare și zeama de la jumătate de lămâie. Amestecați bine și încercați sosul, să fie exact gustul pe care-l preferați.
- Tăiați fin ceapa, castravetele și ridichile și le puneți într-un castron. Adăugați frunzele de salată rupte sau tăiate și amestecați.
- Turnați deasupra sosul de iaurt și usturoi și presărați semințele de in.
- Încercați aceeași salată și cu sos de iaurt și feta. Noi nu ne-am putut decide care a fost mai bună. Voi?
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete