fbpx

Cele mai bune legume pentru suc

Sucurile naturale, din fructe proaspăt stoarse, au crescut mult în popularitate în ultimul deceniu, iar mai ales în anii din urmă, smoothie-urile din fructe şi legume au fost tot mai căutate. Cele mai populare sunt smoothie-urile verzi.

Am căutat însă să aflăm care ar fi cele mai potrivite legume, din punct de vedere nutriţional, pentru o combinaţie benefică de vitamine, minerale și antioxidanți.

1. Kale

O plantă verde cu o aromă ușoară, se completează bine şi cu alte fructe și legume. Este o sursă excelentă de vitaminele A, C și K, fiind totodată bogată în antioxidanți, inclusiv beta-caroten.

Încercaţi-o în combinaţie cu ananas proaspăt şi lapte din migdale sau cu piersici şi ghimbir ras.

2. Morcovi

Datorită aromei lor ușor dulci și a profilului nutritiv impresionant, morcovii sunt o alegere perfectă pentru suc. Sunt săraci în calorii și bogaţi în vitamina A, biotină și potasiu.

Dulceața sucului de morcovi se combină bine cu citricele, ghimbirul și sfecla.

3. Sfecla

Pe lângă culoarea vibrantă și aroma ca de pământ reavăn, sfecla adaugă o listă lungă de beneficii pentru sănătate. Sfecla conţine mangan, potasiu și folat, fiind bogată în nitrați, al căror consum poate îmbunătăți tensiunea arterială, precum și performanța atletică și mintală. 

Se combină foarte bine cu sucul de morcovi şi măr sau cu fructe de pădure (afine).

4. Varză

Varza poate să nu pară o alegere evidentă pentru sucuri, dar este un ingredient nutritiv și delicios care funcționează bine şi în această formă. Are totuşi un conţinut mare de apă, deci nu ar trebui să ne mire. Fiecare porție de varză este plină de vitamine K și C, împreună cu alți micronutrienți precum acid folic, mangan și vitamina B6.

Combinaţi-o cu banană, mere şi ghimbir. Sau cu morcovi şi mere.

5. Spanacul

Spanacul oferă o aromă ușoară și proaspătă smoothie-urilor și sucurilor. Este bogat în vitaminele A și C și oferă o doză consistentă de antioxidanți precum quercetina, kaempferol și luteina.

Nu veţi fi dezamăgiţi de combinaţia cu banană şi măr sau cu portocale şi kiwi.

6. Broccoli

Broccoli este o sursă excelentă de micronutrienți cheie, cum ar fi potasiul și vitaminele A, B6 și C.

Se combină perfect cu căpșuni, ananas, miere și lapte de migdale.

7. Pătrunjel

Pătrunjelul proaspăt este deosebit de bogat în vitaminele A, K și C, care toate pot contribui la numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Puteţi să îl încercaţi într-o combinaţie doar cu apă şi lamâie, sau cu avocado şi măr ori cu apă şi portocală.

8. Castraveți

Castraveții au un conținut ridicat de apă, făcându-i un adaos excelent la o băutură energizantă care vă menţine şi hidrataţi. De asemenea, au un conținut scăzut de calorii, dar bogate în potasiu, mangan și vitaminele K și C.

Încercaţi o combinaţie cu ananas sau cu mere ori cu roşii. 

9. Wheatgrass (grâu verde)

Este un ingredient incredibil de plin în nutrienți și furnizează o cantitate semnificativă de fier, fosfor, magneziu și cupru.

Poate fi adăugat în orice suc, dar cu citrice şi banana este foarte potrivit.

10. Roșii

Nu sunt doar sărace în calorii, ci și pline de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, potasiu și acid folic. Cel mai hrănitor smoothie, dar de fapt o supă proaspătă, este gazpacho. Are de toate!

Foto: unplash.com