fbpx

Din sacul lui Moș Crăciun, daruri pentru șefii din bucătărie

 • Home
 • Utile
 • Din sacul lui Moș Crăciun, daruri pentru șefii din bucătărie
moș crăciun cu accesorii de bucătărie

Când ești pasionat de gastronomie și arta culinară, niciodată nu ai destule ajutoare în bucătărie! 

Un anume cuțit, un set special pentru cuptor, o spatulă mai maleabilă, un bol pentru servit… nimic din toate acestea nu sunt de prisos când știi exact la ce sunt de trebuință. Iar când ai un astfel de prieten sau rudă apropiată, cu siguranță este mai ușor să rezolvi problema cadourilor de sărbători.

Vă propunem o listă de cadouri numai bună pentru cei al căror hobby a devenit mai recent sau nu bucătăritul, dar și pentru cei care au dus gustul la un alt nivel.

 • Forme pentru biscuiți – chiar dacă doar de sărbători faceți biscuiți sau fursecuri de casă, nu doar copiii se vor bucura de aceste noi ”jucării”. În formă de stea, de semilună sau de brad, poate chiar de Moș Crăciun pentru turtă dulce, cu siguranță cadoul va fi primit cu multă încântare.
 • Foarfecă pentru tăiat verdețuri – nimeni în afara unui bucătar profesionist nu reușește să taie atât de mărunt pe cât trebuie pătrunjelul sau mărarul pentru supă, frunzele subțiri de ceapă verde ori de chives, o foarfecă specială va salva timp și nervi pentru foarte mulți dintre noi. Vă promitem că este un cadou perfect pentru oricine gătește!
 • Platou din lemn și cuțite de brânză – nu este important doar ce alegem să așezăm pe platoul cu brânzeturi de la cina festivă, ci și modul de prezentare, iar asta o vedem la fiecare show culinar. Sunt foarte potrivite suporturile din lemn natur sau chiar de piatră, iar setul de cuțite pentru brânză (de obicei 3 sau 4) este special gândit să taie atât sortimentele cremoase, cât și pe cele cu consistență mai dură. Și arată foarte bine pe masa oricui!
 • Set ramekin în diverse culori – pentru o cremă catalană sau tradiționala cremă de zahăr ars, setul este extrem de accesibil și foarte util în orice bucătărie. Într-o singură culoare, sau fiecare vas în altă culoare, setul promite curcubeu pe cerul gurii indiferent ce alegem să pregătim.
 • Tigaie/grill/vas fontă – este o necesitate în orice bucătărie, mai ales dacă vorbim de o familie în care se gătește carne. Antricotul de vită sau peștele se fac exact așa cum scrie la carte. În plus, dacă alegeți o tigaie sau un grill cu coadă din același material, aceasta poate fi folosită și la cuptor, iar rezultatele sunt pe măsura bucuriei pe care o dăruiți!
 • Aparat pentru smoothie-uri – cât de improtante sunt aceste băuturi crude pentru sănătatea noastră, v-am povestit aici. Iar dispozitivul este ușor de curățat și unele modele sunt gândite în așa fel încât recipientul să poată fi luat oriunde cu noi. Oricine s-ar bucura să primească de sărbători un astfel de cadou!
 • Set fondue– un vis pentru iubitorii de ciocolată în aceeași măsură ca și pentru pasionații de brânzeturi, pentru că există seturi specifice pentru fiecare. Numele de fondue vine din franceză, de la fondre, care înseamnă pur și simplu a topi, topit.  Pentru varianta cu ciocolată, mai aveți nevoie și de frișcă (pentru ca după topire, aceasta să nu se întărească) și de banane și căpșuni. Fondue-ul de brânză este o combinație din 3 brânzeturi (Beaufort, Gruyère, Emmenthal) și vin alb. Pentru oricare dintre aceste delicatesuri, însă, este nevoie de un vas special, care să poată fi ținut la cald în timpul mesei.
 • Kit pentru cocktail-uri – în variante mai simple sau mai complexe, pe gustul fiecăruia, cu siguranță nu veți da greș cu un astfel de cadou de sărbători pentru un prieten pasionat de invenții sau chiar un tradiționalist. De cele mai multe ori conține un recipient cu capac pentru amestec, o strecurătoare pentru citrice, o linguriță cu coadă lungă pentru amestec, un storcător manual tot pentru citrice și un pahar-măsură pentru alcoolul distilat. De toate va avea nevoie un iubitor de cocktailuri, credeți-ne!
 • Set termometre de bucătărie – unul sau mai multe tipuri de termometre, dar dacă știți ce preferă beneficiarul cadoului, niciunul dintre aceste termometre nu este de prisos: cel pentru  de cuptor este necesar oricărui preparat, iar termometrul pentru carne verifică temperatura în interior, astfel încât dispare riscul de a nu fi făcută ori de a fi prea făcută. În ce privește sosurile, termometrul pentru lichide se folosește inclusiv la dulceață! Și există și termometru pentru vin, pentru că, nu-i așa, temperatura de servire a acestuia este foarte importantă pentru aromele acestuia.
 • Și dacă tot am vorbit despre această licoare, niciodată nu sunt prea multe ustensile pentru vin în barul unui pasionat: un decantor, un răcitor sau un desfăcător sofisticat, manual sau electric, sunt daruri prețioase! Și, credeți-ne, pot fi chiar foarte prețioase și în termeni exacți, pentru că materialele din care sunt fabricate sau tehnica, pot fi chiar costisitoare.

Foto: pixabay.com