fbpx

Rețete delicioase cu cârnați

Gustul cârnaților proaspeți, prăjiți la tigaie sau la grill, se suprapune pentru mulți cu anotimpul rece, dar asta nu înseamnă că vara, când încingem grătarele, nu putem să strecurăm niște cârnați Trandafir ori de Pleșcoi pe lângă mici sau feliile de carne. Dar în ce meniuri gustoase le-am mai putea găsi loc?

Sunt nenumărate rețetele de cârnați proaspeți sau crud afumați pe care le știu românii, dar parcă și să mănânci doar cârnat fript cu varză, cu fasole sau cu piure, te cam plictisește. Sigur, asta până vine vara și meniul se combină cu roșii proaspete, cu brânză grasă cumpărată direct de la ciobani și cu ceva slănină afumată. Probabil niciodată roșiile nu au un gust mai bun decât în această combinație!

Totuși, până la vară avem destui cârnați pregătiți și parcă am vrea să îi degustăm în mai multe combinații. 

Rețetele locului

Rețete de pe la alții

  • Shakshuka cu linte și cârnați
  • Paste cu cârnați
  • Hotdog cu cârnați la grătar
  • Pigs in blankets, dacă nu ați auzit până acum denumirea, vă povestim noi ce deliciu culinar este: cârnăciori mici înveliți în bacon și prăjiți la tigaie ori la cuptor.
  • Zucchini umpluți cu cârnați și cu brânză rasă deasupra, la cuptor
  • Cassoulet, unul dintre felurile de mâncare iconice din Franța, de fapt nimic altceva decât o mâncare la cuptor cu fasole albă, carne de rață și cârnați delicioși
  • Quiche cu cârnați și brânză. Avem un aluat de tartă, ouă bătute și smântână, cârnați și brânză Gruyere sau ori brânză care se topește preferați. Un deliciu!