O petrecere în curte nu este neapărat despre preparate la grătar, deși majoritatea se așteaptă la asta. Multă lume asociază mâncatul în aer liber cu pregătitul mâncării în aer liber, dar nu trebuie să fie neapărat așa.
Dacă vă gândiți la o petrecere în grădină, dar să fie altceva decât un grătar, luați în considerare:
- o temă pentru petrecere: chiar și pentru adulți, puteți să vă imaginați o seară în Toscana, dacă vă e dor de vacanță, și să gândiți întreg meniul astfel
- găsiți locul perfect pentru a așeza masa și scaunele, apoi gândiți-vă câte persoane se pot simți confortabil în peisajul respectiv
- lista de invitați: chiar dacă vreți să fie toți prietenii prezenți, unii poate pur și simplu nu iubesc petrecerile în aer liber sau sunt alergici la praf, polen sau iarbă
- pregătiți un minim de decor care să reflecte tema aleasă dar poate și pentru că s-ar putea ca la un moment dat să vreți postați imagini pe rețelele de socializare
- plănuiți meniul în funcție de tema aleasă, dacă tot pomeneam de o seară în Toscana, dar ideal ar fi să aveți un fel principal și câteva aperitive sau tartine
- calculați de câtă mâncare aveți nevoie, în funcție de numărul de invitați și numărul de preparate din meniu
- în funcție de meniu, alegeți și vinul sau alte băuturi alcoolice sau nealcoolice; este recomandat să aveți suficientă gheață, dacă nu este un frigider prin preajmă, pentru a le păstra reci.
- puteți să vă găsiți cea mai potrivită rețetă pentru un cocktail al casei (sau mocktail, dacă nu vreți să fie alcoolic) și așa ați scăpat de o groază de probleme, în plus este un fel de semnătură personală
- asigurați-vă că aveți suficiente fructe de sezon, iar acestea pot fi pregătite în salate de fructe, smoothie-uri înghețate, sorbet-uri sau pur și simplu în prăjituri sau înghețate.
- este vară, iar în curte vin gâze și țânțari, este recomandat să aveți la îndemână soluții pentru îndepărtarea lor
Recomandări pentru o petrecere cu preparate la grătar
- sigur că stabilirea numărului de invitați și locul unde vom lua masa este la fel de important și pentru un grătar cu prietenii, la curte
- decorarea mesei și a locului unde vom sta face ca întreaga zi să aibă un aer festiv; în definitiv am ales să dăm o petrecere!
- pentru că este vorba de carne, în principal, asigurați-vă că există, totuși, diversitate, poate nu toată lumea mănâncă mici sau carne de porc
- atunci când facem un grill, este obligatoriu să avem și sosuri potrivite: cu roșii, cu chili, cu iaurt sau smântână cu usturoi, barbeque… sos să fie! Poate chiar unul mai exotic: harissa.
- ca să fiți siguri că toată lumea se bucură de petrecerea în aer liber, le puteți chiar sugera invitaților să contribuie cu un preparat personal
- aici aveți toate sfaturile pentru pregătirea cărnii și a preparatelor care merg pe grătar
- pe grătar se pot pregăti și pește și legume și chiar și fructe!
- legumele și fructele la grătar sunt mai ușor de gătit pe țepușa de frigărui și aspectul lor este și mai interesant așa
- nu uitați de desert! Chiar dacă sunt fructe la discreție, mulți sunt cei care vor ”ceva dulce”
Asigurați-vă că toată lumea prezentă are ce să bea: limonadă, suc de fructe, bere sau vin dar mai ales apă, în funcție de preferințe și meniu
Foto: unsplash.com