Nimic mai ușor pentru mic-dejun decât o felie de pâine cu unt și dulceață, ori pentru un brunch pate de ficat ori pastă de pește sau de brânză făcute în casă. Dar ce tartinabile mai avem la îndemână, dacă ni se face poftă în miezul zilei de o felie de pâine cu ceva?
Pate de ficat, salată de vinete sau zacuscă, diferite creme de brânză cu condimente sau combinații de somon sau ton cu maioneză sau alte sosuri, am găsit câteva zeci de rețete pentru tartine, iar vestea bună este că majoritatea pot fi și sosuri pentru chipsuri, dacă vă tentează mai mult în această variantă.
Începem cu clasicele, pentru mic-dejun, brunch, seară, weekend sau orice altă ocazie!
- Pate de ficat de pui așa sau așa
- Pastă de jumări, cu ceapă roșie murată
- Pastă de sardine, cu cremă de brânză
- Cremă de somon cu mărar
- Cremă de pește afumat
- Pastă de anșoa cu unt
- Salată de icre
- Pastă de măsline
- Cremă de brânză cu măsline
- Cremă de brânză cu verdețuri
- Cremă bavareză de brânză
- Cremă de brânză simplă
- Salată de vinete
- Salată de vinete cu iaurt
- Salată de vinete cu dovlecei
- Salată de vinete cu tahini – Baba ganouch
- Guacamole
- Pesto cu roșii uscate
- Cremă de mazăre galbenă
- Humus cu mazăre sau cu ardei copți
- Humus clasic
- Sos harissa
- Sos de ardei copți
- Zacuscă
Cu felii de pâine prăjită, baghetă proaspătă, crutoane sau chipsuri de cartofi sau de dovlecei ori grisine simple, sosurile, cremele și pastele pomenite mai sus sunt un deliciu al serilor calde de vară. Sau în orice alt moment al zilei aveți poftă de ronțăit!