fbpx

Meniuri mai verzi

Incorporarea mai multor mese pe bază de plante în dieta zilnică poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate, fiind bogate în nutrienți esențiali, antioxidanți și fibre. Totodată, au un impact redus asupra mediului, dacă tot ne gândim în ultima vreme atât de mult la salvarea planetei!

Nu trebuie să ajungem neapărat vegetarieni, dar echilibrul alimentar ar bucura orice specialist în nutriţie. Iar corpul nostru ne va mulţumi. Sigur, cu condiţia să nu exagerăm cu toate alimentele care conţin amidon în exces. 

Când vorbim despre o dietă mai vegetală, nu ne gândim prima dată la cartofi sau paste făinoase!

Mic dejun energizant

Un smoothie verde este o modalitate excelentă de a începe ziua cu energie! Aveţi nevoie doar de o mână de spanac proaspăt, o banană, jumătate de avocado, puțin ghimbir, semințe de chia și lapte de migdale. Acest smoothie este bogat în vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Adăugarea de verdețuri precum spanacul sau kale aduce un aport important de fier și magneziu, esențiale pentru funcționarea optimă a organismului.

Prânz sățios

Pentru un prânz rapid și hrănitor, pregătiţi o salată de quinoa cu legume. Fierbeți quinoa și amestecați-o cu roșii cherry, castraveți, ardei gras, avocado și năut. Condimentați cu suc de lămâie, ulei de măsline și ierburi aromatice. Quinoa este o sursă excelentă de proteine complete și fibre, iar legumele adaugă un plus de antioxidanți și vitamine. Această salată este perfectă pentru un prânz la birou sau acasă!Avem şi noi reţetele noastre favorite:

Cină confortabilă

Un curry de linte roșie este ușor de preparat și foarte reconfortant. Gătiţi lintea cu ceapă, usturoi, ghimbir, roșii, lapte de cocos și condimente precum turmeric, cumin și coriandru. Serviţi-o cu orez brun și coriandru proaspăt. Lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale și fier, iar condimentele au proprietăți antiinflamatoare. 

Gustare sănătoasă

Pentru o gustare sănătoasă și sățioasă, optaţi pentru humus cu legume crude. Humusul, preparat din năut, tahini, usturoi și suc de lămâie, este bogat în proteine și fibre. Serviți-l cu morcovi, ardei, castraveți sau țelină pentru un ronțăit plin de vitamine.

Încercați și humus cu roșii coapte

Iată și alte câteva idei de rețete pe bază de plante:

Foto: pixabay.com