Acum ni se pare normal să vedem fel de fel de fructe și legume viu colorate în supermarketuri, dar vă puteți imagina că era o vreme când doar produsele de sezon erau disponibile? Sigur că este minunat, dar uneori și cultivatorii locali au nevoie de susținere. Așadar, ce mâncăm în martie?
Zilele devin din ce în ce mai lungi, aerul tot mai proaspăt și, mai ales în zilele cu soare, toată lumea pare să zâmbească. Venirea primăverii pare că ne dă tuturor un impuls de energie și chiar nevoia de a merge mai mult în aer liber. Poate așa, pașii ne vor purta și spre piață, să vedem ce a mai apărut pe tarabe, pentru că luna martie ar trebui să vină cu ceva trufandale!
Mai exact, vorbim despre cele dintâi roade ale pământului din acest an, cu arome și texturi proaspete și mai ales atât de mult verde și o mulțime de nutrienți!
Plantele verzi conțin vitamina A, vitamina C, beta-caroten, calciu, folat, fibre și fitonutrienți, iar ceea ce cu siguranță le lipsește sunt colesterolul, caloriile și sodiul.
Plante cu frunze verzi:
- rucola romanească, valeriană, creson
- urzici, lobodă, leurdă, măcriș
- anghinare, sparanghel, andive
- spanac, salata verde, lăptuci
Ce putem pregăti cu ele?
- Smoothie-uri verzi
- Sucuri sănătoase din legume și verdețuri
- Frittata cu verdețuri
- Salată cu sos de iaurt și usturoi
- Ciorbă de salată cu afumătură
Rădăcinoase
- ridichi
- morcovi
- ceapa verde, usturoi verde
Ce putem pregăti cu ele?
Fructe
- Afine de cultură
- Zmeură de cultură
- Fructe congelate
Ce putem pregăti cu ele?
- Sufleu de iaurt cu sos de afine
- Cheesecake cu zmeură
- Mousse de zmeură
Foto: pixabay.com