fbpx

Idei salvatoare când mâncăm la birou

 • Home
 • Utile
 • Idei salvatoare când mâncăm la birou

Fie că avem o muncă doar de birou, ori că suntem nevoiți să facem deplasări dese între întâlniri sau cu timpul strâns între ședințe, la un moment dat tot trebuie să ne oprim măcar pentru o gustare, altfel nu vom face față zilei. Lucrurile pot fi mai simple decât par, dacă ne organizăm un pic. Toate variantele propuse pot fi împachetate într-un recipient etanș și luat oriunde avem nevoie.
Dacă deja aveți astfel de soluții, dați-ne de veste pe Facebook, să aflăm toți!

Începem ușor, cu sandviciuri, dar care vă asigurăm sunt mai mult decât două felii de pâine cu șuncă!

Salatele sunt între meniurile de prânz cel mai ușor de pregătit și de transportat. Deja există o sumedenie de variante de lunch box-uri pe piață, de la cutii compartimentate până la recipiente pe verticală care au și loc special pentru sos, astfel încât să nu se strice nici design-ul. 

În ce privește opțiunile, avem unele clasice, dar putem improviza cu mult succes în funcție de preferințe și, bineînțeles, după anotimp- cu mai multe sau mai puține legume.

salată grecească
salată fattoush
salată cu linte și parmezan

De încălzit la microunde

Nu o dată ne-am uitat cu părere de rău la resturile de friptură de la cină și nu numai… Într-o lume care se luptă cu risipa alimentară, putem învăța puțin câte puțin să fim mai cumpătați. Iar ceea ce ne-a rămas de la cină, cu puțină strădanie, nu va arăta ca niște resturi de mâncare, ci ca un prânz delicios, potrivit chiar și de luat la birou în caserole cu capac ce pot fi folosite la microunde sau în cuptor electric, după caz.

Carne de pasăre

quesadilla cu pui
 • Salată: frunze de valeriană, pui fript, stafide, nuci, felii de măr, gorgonzola
 • Piept de rață fript, vlăstari de lucernă, sos de coacăze
 • Tăiat felii subțiri, puiul rămas de la cină poate deveni o minunată quesadilla cu legume. Tot ce aveți de făcut este să pregătiți cîteva legume la tigaie și să le alătura puiului într-o tortilla de porumb, la care să adăugați sos
 • Folosiți tava pentru brioșe pentru a transforma resturile de pui în varianta proprie de taco. Mini taco cu legume călite în tigaie și sos picant în tortilla de porumb.
 • Dacă nu ați încercat, poate vă tentează. Puiul rece de aseară se transformă cu totul într-un sos dulce-acrișor cu ananas. Durează câteva minute, pentru că sosul se găsește gata făcut, la supermarket
 • Probabil vi se părea și aseară destul de fadă, însă era caldă. Rece, carnea de curcan este și mai puțin îmbietoare. Dar poate deveni ceva tentant dacă o ridicați la rangul de enchilada: tăiați-l mărunt, adăugați porumb fiert, sos dulce și picant, condimente, brânză care se topește ușor și înveliți totul într-o lipie. Încălziți la cuptor.

Carne de vită

 • Shaorma. Simplu: tăiați felii subțiri friptura de vită de la cină, frigeți ușor în tigaie cu bază dublă ori din fontă, condimentați cu arome specifice, puneți totul într-o lipie, adăugați tahina. 
 • Tăiați mărunt friptura rece rămasă, condimentați, alegeți un sos ce vă place, fierbeți o lingură de orez și lăsați totul împreună la cuptor pentru a se combina aromele.

Paste

Ați fiert mai multe paste decât aveați nevoie pentru sosul făcut? Încercați o salată cu paste