fbpx

De ziua lor, a americanilor: meniu de 4 iulie

  • Home
  • Utile
  • De ziua lor, a americanilor: meniu de 4 iulie

Din orice direcție am privi, carnea este în topul mâncărurilor în Statele Unite ale Americii. Că e tradiționalul burger ori clasicul hot dog sau carnea de vită de orice fel -brisket (carne de pe pulpa din față a vitei), mușchi, ribeye- și fără îndoială homarul din sud și ori taco mexican, carnea îi câștigă mereu pe americani. Și cartofii piure!

Ziua de 4 iulie este cea mai importantă sărbătoare națională în Statele Unite, marcând aniversarea Declarației de Independență. Așa cum în fiecare an vedem la știri sau în filme, americanii sărbătoresc cu parade, artificii și, cel mai important, cu mâncare! 

Meniul tradițional de 4 iulie reflectă diversitatea și bogăția bucătăriei americane, combinând preparate clasice de grătar cu gustări și deserturi festive. Iar inima festinului de 4 iulie este Grătarul! Este ocazia perfectă pentru familii și prieteni de a se aduna și de a se bucura de mâncare împreună, pentru asta înseamnă mai ales comunitatea: a împărți.

Cele mai populare preparate la grătar includ:

  • Burgeri: de obicei de vită, dar variantele cu pui, curcan sau chiar burgeri vegetali sunt din ce în ce mai populare.
  • Cârnați și Hot Dog, cu sosurile lor prețioase: sos barbecue, muștar, ketchup, ceapă caramelizată și murături.
  • Fripturi: coastele de porc marinate și fripte încet pe grătar

Garnituri și salate

Nicio masă de 4 iulie nu este completă fără o varietate de garnituri și salate care să completeze preparatele la grătar:

Gustări și aperitive

Pe lângă preparatele principale, gustările și aperitivele sunt esențiale pentru a menține petrecerea în mișcare:

  • Nachos: chipsuri de tortilla acoperite cu brânză topită, jalapeños, măsline și salsa 
  • Aripioare de pui, picante sau dulci-acrișoare sunt un alt hit la petreceri

Deserturi festive

Înghețată. Și pentru că am ajuns aici, să vă spunem că cea mai simplă înghețată și preferata americanilor se face doar cu gălbenuș, zahăr și smântână. Se numește frozen custard. Sau, cum o știm cu siguranță, înghețată de vanilie. Doar că noi o facem cu lapte, așa-i?

Frozen custard rețetă:

  • 450 g smântână de gătit
  • 150 g zahăr tos
  • Vanilie (păstaie sau esență)
  • 6 gălbenușuri

Cum se face:

  • Turnați 340 g de smântână într-o cratiță medie. Adăugați boabele de vanilie, zahărul și un vârf de sare. Aduceți amestecul la fiert la foc mediu, amestecând până se dizolvă zahărul.
  • Într-un castron mediu rezistent la căldură, amestecați gălbenușurile și restul de smântână.
  • Adăugați jumătate din lichidul fierbinte în amestecul de gălbenușuri, amestecând constant.
  • După ce au ajuns la aceeași temperatură, răsturnați amestecul de gălbenușuri în cratița cu smântâna și zahărul fierbinte, amestecând continuu.
  • Reveniți la foc foarte mic, urmărind cu atenție. 
  • Nu lăsați crema să fiarbă! Dacă o face, gălbenușurile se vor coagula, iar crema va face cocoloașe.
  • Odată crema îngroșată, se ia de pe foc și se lasă la răcit, apoi minimum 3 ore la frigider
  • După ce s-a răcit complet, se răstoarnă în aparatul de înghețată sau se pune la congelator, amestecând din jumătate în jumătate de oră, să nu se separe și să lase gheață.
  • Se poate servi când ajunge la textura potrivită pentru o înghețată, cu fructe sau lângă o plăcintă de mere.

Încercați și rețeta de Înghețată cu rom și stafide

Așadar, dacă vreți să sărbătoriți alături de amicii noștri de peste Ocean, aveți o multitudine de variante. Și dacă vă întrebați dacă 4 iulie este cea mai importantă sărbătoare a americanilor, ei bine să știți că țin la fel de mult la Ziua Recunoștinței. 

Surse documentare:

https://edition.cnn.com/travel/article/american-food-dishes/index.html
https://www.tasteatlas.com/best-rated-dishes-in-usa
https://www.tastingtable.com/695400/styles-american-bbq-barbecue/