fbpx

Din sacul lui Moș Crăciun, daruri din bucătărie

 • Home
 • Utile
 • Din sacul lui Moș Crăciun, daruri din bucătărie

Cele mai frumoase cadouri sunt cele dorite și așteptate, de-aia Moș Crăciun primește scrisori de la copii ca să afle exact ce își doresc și, bineînțeles, să se asigure că au fost și cuminți și le merită. Dar atunci când nu mai ești chiar un copil, cadourile practice sunt de preferat.

Asta nu înseamnă, însă, că lipsa de imaginație este scuzabilă sau că este de înțeles faptul că nu cunoaștem nimic despre omul căruia îi dăruim ceva. Familiei și prietenilor apropiați le cunoaștem măcar pasiunile, dacă nu și cele mai ascunse dorințe. Iar dacă pe lista hobby-urilor lor se află pasiunea pentru gust și bucătărie, vă propunem două liste de cadouri: unele manjabile, altele de folosit. 

În categoria cadourilor cu aromă, le includem și pe cele homemade și vă asigurăm că nu sunt doar populare, ci și foarte bine primite! Ca să devină un cadou perfect, trebuie doar ambalate și împachetate potrivit.

 • Sare de diverse tipuri, cu diverse mirodenii, inclusiv afumată. Este un cadou foarte potrivit pentru orice bucătărie, dar mai ales pentru cei care știu de ce sare au nevoie pentru un anume fel de mâncare. Iar dacă ajungeți într-un magazin unde dați peste fleur de sel, cumpărați-o fără să stați pe gânduri chiar și pentru voi. Se mai numește și sarea gastronomilor, iar detalii sunt aici, pentru toate tipurile de sare.
 • Set de uleiuri aromatizate sau un set cu diverse tipuri de uleiuri. Fie că vorbim despre uleiul tradițional din floarea-soarelui ori de cel deja comun și bucătăriilor noastre, de măsline, ar fi ideal să avem la îndemână câteva tipuri de ulei presat la rece. Este indicat să știm exact în ce mod se folosește uleiul, care este recomandat pentru prăjit și care pentru gătit ori pentru salate. Chiar dacă le folosim ceva mai rar, uleiul de migdale ori cel de nuci sau de dovleac, au rolul lor în salate. Iar pentru o aromă de nedescris, un ulei infuzat cu trufe este o poveste în sine! Dar mai avem și alte propuneri aici.
 • Set paprika diverse arome și zone. Ei bine, fiecare tip de boia de ardei are propria sa aromă care se potrivește preparatelor din zona respectivă. Două dintre cele mai renumite sortimente de boia din lume provin din Spania, alte două din Ungaria și una din Slovacia. Interesant, nu? Cu siguranță ar fi un cadou pentru cei care iubesc bucătăria catalană sau mediteraneană
 • Cutie personalizată pentru ceaiuri, cu pliculețe diverse. Pentru unii dintre noi, vremea ceaiului este tot timpul, dacă nu măcar seara, așadar o cutie specială cu mai multe sortimente de ceai este ideală. Dacă le știți și gusturile celor care preferă ceaiul, este și mai bine, dar oricum puteți să aflați totul despre lumea ceaiului de aici. Un cadou numai potrivit ar putea să fie și un coșuleț împletit sau o cutie metalică frumos desenată care să conțină diverse plante medicinale, pentru infuzie. În sezonul rece, orice ajutor este binevenit!
 • Ciocolată caldă cu condimente diverse. Și când spunem condimente, spunem cardamom sau chili, nu doar scorțișoara sau caramel. Sigur există produse artizanale care să fie exact ce căutați, dar dacă vreți să o pregătiți pentru musafiri, în link-ul de mai sus este și rețeta simplă. Aromele le adăugați după gust. Iar pentru că se anunță friguroasă iarna, puteți adăuga și un strop de lichior sau cognac.
 • Set mini-borcane cu dulcețuri asortate, făcute în casă. Dacă nu v-ați pregătit anul acesta, puteți încerca anul viitor. Găsiți cu siguranță mici borcane în forme interesante, iar cu o simplă etichetă desenată de cei mai talentați sau chiar de cei mici ori printată, dacă vă place mai mult grafica pe calculator, o să reușiți să pregătiți un cadou dulce și foarte apreciat. Dulcețurile de casă rămân o amintire pentru mulți! Iar pentru un cadou special, aveți aici și rețeta pentru pasta de măceșe
 •  Mirodenii eco pentru vin fiert. Sigur că veți găsi gata pregătite în magazinele specializate, dar nu este deloc prea complicat dacă vă gândiți să le pregătiți chiar voi pentru un cadou de neuitat. Puteți chiar să pregătiți un set complet, care să cuprindă și condimentele pentru turtă dulce. Vă povestim mai multe aici.
 • Cutie cu prăjituri homemade. Nu este foarte complicat să coaceți câte o tavă de biscuiți, una de turtă dulce, să pregătiți o porție de caramele sau de trufe de ciocolată, pe care apoi să le ambalați în mici cutiuțe decorative și să le dăruiți celor dragi.
 • Tuturor ne plac nucile, alunele de pădure și migdalele, așadar le putem transforma într-un cadou perfect dacă le caramelizăm și le împachetăm frumos, ca de sărbătoare. În cornete din celofan sau în cutii decorative din carton sau metalice, o să aducă zâmbetul pe buze nu doar copiilor, ci și celor mai mari. Ca să fim foarte sinceri, este una dintre plăcerile vinovate la Târgurile de Crăciun, nu-i așa?
 • Cornulețe, sărățele, saleuri, pogăcele… din toate am ronțăi când stăm la o poveste și un pahar cu vin fiert cu prietenii, mai ales de sărbători. Dacă vă place să le pregătiți acasă, luați în calcul câte două porții din fiecare, unele pentru a pleca direct cu sacul lui Moș Crăciun. 

Până la urmă, Crăciunul este despre a dărui bucurie mai mult decât despre a cumpăra produse!

Foto: pixabay.com