Venirea primăverii e un motiv de bucurie în bucătărie, pentru că putem profita de legumele și verdețurile proaspete, colorate și pline de vitamine ce ne-au invadat piețele, dar pe care le găsim și în supermarketuri.
Nu știm cum sunteți voi, dar noi când ne gândim la primăvară ne gândim la mâncăruri mai aromate, ușoare, proaspete, chiar dacă asta înseamnă să gătim ceva mai des. Iar o alimentație cât mai diversificată, care să conțină cât mai multe legume, verdețuri, fructe înseamnă și cea mai bună apărare împotriva asteniei de primăvară.
Cu toții îi resimțim simptomele, an de an – lipsă de energie, stare de slăbiciune, tulburări de somn și, de foarte multe, de dispoziție. Iar cea mai bună și la îndemână metodă de a ține la distanță astenia de primăvară nu stă într-un pumn de medicamente sau de suplimente. Ci în alimentația cât mai echilibrată.
Instalarea primăverii chiar ne inspiră în bucătărie. Așa că am strâns cele mai gustoase rețete pe care să le încercați și voi în această primăvară.
Humus cu leurdă – rețetă de post
Pâine cu leurdă și cașcaval
Salată de gulie, măr și sos de iaurt
Salată de conopidă cu nuci coapte – rețetă de post
Salată de cartofi cu unt și mărar
Salată turcească cu rodie
Sos pesto de leurdă
Supă-cremă de urzici – rețetă de post
Supă-cremă de spanac
Borș țărănesc cu cartofi
Ciorbă de ciuperci pleurotus
Supă-cremă de apio
Ciorbă de dovlecei
Supă-cremă de broccoli
Mâncare de urzici – rețetă de post
Mâncare de ștevie cu orez – rețetă de post
Spanac cu sos de roșii – dacă țineți post, înlocuiți untul cu 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui
Plăcintă cu praz și brânză telemea
Rulouri cu brânză și verdeață
Piept de pui cu sos verde
Citește și TRUFANDALE DE ÎNCEPUT DE PRIMĂVARĂ
Citește și CUM PĂSTREZI VERDEȚURILE PROASPETE