fbpx

Idei de rețete gustoase pentru un post hrănitor

  • Home
  • Utile
  • Idei de rețete gustoase pentru un post hrănitor

15 noiembrie – 25 decembrie este perioada Postului Crăciunului, unul dintre cele mai importante posturi din calendarul creștin-ortodox. Nu toată lumea ține sau nu poate să țină post întreaga perioadă de 40 de zile. În oricare dintre categorii v-ați afla, ne-am gândit să vă inspirăm cu câteva rețete ușor de pregătit și foarte gustoase. Hrăniți-vă sănătos!

Cum temperaturile de afară sunt din ce în ce mai puțin prietenoase și nevoile organismului sunt altele. Sunt multe ingrediente care, prin proprietățile lor, ne ajută să depășim mai ușor frigul. Și nu în ultimul rând, chiar nutriționiștii ne recomandă să ne adaptăm alimentația în funcție de sezonalitate. Altfel spus, să includeți în meniurile zilnice ingrediente de sezon, cum sunt dovleacul, merele, cartofii, fasolea uscată, năut, țelină, sfeclă roșie, linte, gutui, pere, vinete, ardei grași și iuți, morcovi, păstârnac, varză, crudă și murată, murături. Iar dacă vă gândiți să luați o pauză de la produsele de origine animală, pe perioada postului, cu atât mai mult se impune mai multă atenție la hrana din fiecare zi.

Toamna avem nevoie de ingrediente nutritive care să ne ajute să ne păstrăm energia. Iarna, organismul nostru are nevoie de ceva mai mulți nutrienți pentru a-și păstra temperatura, astfel că mâncărurile din rădăcinoase sunt o alegere foarte hrănitoare și sățioasă, mai ales dacă ne dorim să luăm o pauză de la proteina de origine animală.

Și nu ocoliți murăturile, o sursă valoroasă de vitamina C și probiotice, și legumele congelate sau în conservă. „Acestea sunt o alternativă sănătoasă, practică și accesibilă când vine vorba de mâncare de post” – nutriționist Mihaela Bilic.

Inspirați-vă din meniul nostru de post!

SALATĂ TABBOULEH CU CUȘCUȘ – rețetă video

HUMUS CU DOVLEAC COPT

HUMUS CU ARDEI COPȚI – rețetă video

PLĂCINTĂ CU VARZĂ – rețetă video

BABA GANOUSH (SALATĂ DE VINETE CU TAHINI)

SALATA FATTOUSH – rețetă video

CIORBĂ DE ROȘII – rețetă video

SUPĂ DE LINTE

SUPĂ-CREMĂ DE ROȘII COAPTE – rețetă video

MÂNCARE DE VINETE – rețetă video

MÂNCARE DE PRAZ CU MĂSLINE – rețetă video

CONOPIDĂ LA CUPTOR CU SOS HARISSA – rețetă video

PASTE CU VARZĂ – rețetă video

RATATOUILLE – rețetă video

MÂNCARE RAPIDĂ DE NĂUT – rețetă video

FALAFEL CU SOS TAHINA – rețetă video

MÂNCARE DE FASOLE VERDE

TARTĂ CU BLAT DE MĂMĂLIGĂ

SPAGHETE CU SOS DE ROȘII COAPTE – rețetă video

SCOVERGI

PASTE CU NUCĂ – rețetă video