
Atunci când avem o caserolă cu carne tocată, de cele mai multe ori ne gândim la sarmale, chiftele sau mici. Dar carnea tocată este mult mai ofertantă decât atât, iar atunci când combinăm vită cu porc, putem avea chiar un meniu de excepție și incredibil de ușor de pregătit!
Bucătăria românească ar răspunde imediat: mici! Sigur, dacă e iarnă, s-ar putea să auzim mai degrabă sarmale, dar nu neapărat. Ar mai fi perișoare, ardei umpluți sau chifteluțele, ce nu lipseau de pe mesele tradiționale ale bunicilor și mai continuă să aibe un rost în bucătărie chiar și acum. Deși pot părea plictisitoare, chifteluțele pot deveni aproape altceva, dacă le condimentăm diferit sau le scufundăm într-un sos.
Cam acestea sunt, însă, cele mai întâlnite produse din bucătăria românească preparate cu carne tocată. Însă meniurile în care ne-am bucura de aroma și consistența date de o combinație bună de carne tocată și condimente sunt mult mai multe și se întind pe toate continentele. Noi le-am amintit doar pe cele care ni s-au părut chiar cele mai interesante.

- Chifteluțe grecești
- Chiftele spaniole în sos de roșii
- Chifteluțe suedeze
- Cozonac de carne
- Dovlecei umpluți cu carne
- Drob din carne tocată
- Fasole verde cu carne tocată

- Lahmacun, un fel de pizza turcească, cu carne tocată și bine condimentată
- Lasagna
- Moussaka, cu varianta ei grecească
- Paste cu carne tocată
- Papoutsakia, vinete umplute cu carne tocată, la cuptor
- Plăcinta ciobanului clasică sau cu spanac
- Plăcintă cu carne și ciuperci

- Plăcintă cu carne de vită
- Pârjoale moldovenești
- Ruladă de carne tocată
- Rulouri de tortilla cu carne
- Spaghete cu sos bolognese
- Tortilla cu carne la cuptor
- Trigoane cu carne
