fbpx

Planul pentru februarie

Mulți ne-am propus, poate, pentru nou an să încercăm să mâncăm ceva mai sănătos sau poate mai rațional, iar luna februarie ne poate da ușor de furcă. Asta mai ales pentru că încă nu au apărut trufandalele în piețe și bine ar fi să mâncăm, totuși, local.

Abundența legumelor și zarzavaturilor proaspete nu este specifică lunii februarie, dar sunt câteva pe care le-am putea cumpăra în această perioadă. 

Acum la început, însă, va trebui să ne mulțumim mai mult cu rădăcinoase și mere, pere, nuci sau prune uscate. Dar nu se poate spune că nu avem câteva idei pentru pregătirea acestora! Tot ce aveți nevoie este puțină planificare și o largă paletă creativă, pentru a vă bucura de tot ce ne poate aduce sfârșitul iernii.

Rădăcinoase: cartofi, țelină, sfeclă roșie, morcovi, pătrunjel, păstârnac, ceapă

Ce putem pregăti cu ele?

Boabe uscate: fasole, linte, mazăre

Ce putem pregăti cu ele?

Plante cu frunze verzi: varză, varză de Bruxelles, kale, urzici (dacă avem noroc)

Ce putem pregăti cu ele?

Fructe: mere, pere, nuci, prune uscate, citrice și banane 

Ce putem pregăti cu ele?

Foto: pixabay.com